Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 

«Чарівна рапсодія у виконанні цвяхів»
До Року дитячої творчості

Достойним завершенням Року дитячої творчості став чудовий мистецький проект – «Чарівна рапсодія у виконанні цвяхів», презентація якого відбулась 18 грудня у виставковій залі обласної бібліотеки для юнацтва.

До проекту долучилися Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, кафедра трудового та професійного навчання гуманітарно-педагогічного факультету Хмельницького Національного університету, Гвардійський навчально-виховний комплекс Хмельницького району та Миролюбненська ЗОШ Старокостянтинівського району.

Митці трьох поколінь – доцент кафедри трудового та професійного навчання гуманітарно-педагогічного факультету ХНУ , кандидат технічних наук Валентина Євгенівна Ребрік, її студенти, випускники та зовсім юні творці об’єдналися в своєму бажанні розкрити таємниці оригінальної техніки народного мистецтва «цвяховий нитяк». Експозиція виставки пропонує прослідкувати через представлені 53 декоративні роботи еволюцію цієї техніки – її витоки та розвиток в часі і просторі. Від академічних, суворих композицій, витриманих в класичних канонах автора «цвяхового нитяку» Валентини Ребрік до цікавих оригінальних робіт, виконаних в традиціях авторської школи, але збагачених креативним підходом, широким польотом дитячої уяви і фантазії.

Свіжою нотою творчого завзяття дихають твори студентів Андрія Антонова «Півень співає, ранок зустрічає…», Віталія Лясоцького «Жар-птиця», Андрія Федчука «В’юнок», Артема Візнюка «Чарівниця», Вадима Касьянова «Папороть», Віктора Охремова «Фентезі», Руслана Гуменюка «Метелик», Ігоря Кіндюка «Чарівні квіти».Експозицію прикрашають декоративні композиції «Всесвіт» Олександра Рафаєнка та «Писанка» Дарії Гривнак, створена за мотивами Самчиківського розпису. Взірцеві роботи найуспішніших студентів органічно доповнюють творчу галерею робіт своєї наставниці. Практикуючі послідовники традицій і новаторського підходу до «цвяхового нитяку» - випускники кафедри ХНУ Олена Буланова та Володимир Паламарчук представили щиру творчість своїх юних талантів. Гуртківці «Живої майстерні» центру дитячої та юнацької творчості при Гвардійському НВК Костянтин та Володимир Шендера, Сашко Зварич, Діана Шупер, Настя Безвушко, Іра Муляр, Вадим Донець, Оля Кусоцька, Вадим Рижий, Віталій Михайлов та учасники гуртка «Народні умільці» Миролюбненської ЗОШ Старокостянтинівського району Андрій Панасюк, Віталій Душко, Дмитро Ковтанюк, Олександр Грабчук, Владислав Романюк, Володимир Поліщук, Дмитро Ільчук запросили глядачів у свій маленький чарівний світ, де панує веселкова ніжність, барвиста фантазійна рефлексія та поліхромний вихор світлих емоцій.

Шанувальники народного мистецтва, серед яких старшокласники обласного ліцею, студенти музичного училища заворожено спостерігали за народженням нового шедевру - «Метелика» з цвяхів і ниток. Перший дебютний майстер-клас вихованця гуртка «Жива майстерня» Костянтина Шендери справив незабутні враження. Заохочуючи юнь до творчості, бібліотека подарувала учасникам набори різнокольорових ниток, а Валентина Ребрік комплекти цвяхів.

Емоційну атмосферу презентації доповнили ліричні мелодії у виконанні студентів музичного училища ім.В.Заремби Юлії Мицюк, Агнеси Власик та учениці музичної школи Анастасії Мартинюк. Скрипічна «Рапсодія» композитора О. Левицького вдало гармоніювала з декоративною гармонією і ритмом «Чарівної рапсодії у виконанні цвяхів».

Ця подія - відкриття не тільки для засобів масової інформації Хмельниччини, але й для журналістів всеукраїнських видань.

Мрія автора «цвяхового нитяка» В.Є.Ребрік збулася, ця техніка цікава і молоді, і дітям, вона «завоювала майже весь подільський регіон».

Хочете пересвідчитись, що неймовірні роботи, зроблені з декоративних цвяхів, переплетених яскравими кольоровими нитками притягують до себе, манять і вже не відпускають від себе? Завітайте на виставку «Чарівна рапсодія у виконанні цвяхів», яка діятиме з 18 грудня по 20 січня 2014 року.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона