Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Мозаїка творчої долі Ніни Шмурикової»

13 листопада літературна вітальня Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва запросила учнів ліцею №17 на творчий ювілейний вечір “Мозаїка творчої долі” подільської поетеси, Члена Національної спілки письменників України, голови обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта», відмінника освіти України, лауреата обласних премій імені Микити Годованця, імені Тараса Шевченка, лауреата Всеукраїнського конкурсу на кращу книгу для дітей «Золотий лелека» Ніни Миколаївни Шмурикової.

Завідуюча краєзнавчим відділом Ясніцька Наталія Іванівна познайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом поетеси.

Народившись на Житомирщині Ніні Миколаївна з 1980 року проживає і творить на Поділлі. Особлива сторінка її творчості –твори для дітей. Саме у поезії для дітей авторка сповідує любов до світу, до всього живого, що є на ньому, спонукає дітей бути допитливими, спостережливими. Нестандартно, свіжо підбирає й уособлює в художньому слові явища природи, яскравими засобами прагне донести дітям особливості поведінки звірят, птахів в збірках “Хитрий зайчик”, “Де ти, Ясочко, бувала?”. А для тих, хто лише починає знайомитися з навколишнім світом – “Познайомся з кольорами”, де у яскравій поетичній формі вона знайомить дітей з усім кольоровим спектром, вчить відчувати і розрізняти барви довкілля.

Найбільше до вподоби малечі казки Ніни Миколаївни, які побудовані на прадавніх слов’янських мотивах народних легенд. Вони навчають дітей пильніше вдивлятися в довколишнє життя, бачити красу природи і красу людей. Ці чудові казки навчають юнь співпереживати (“Місячна царівна”), переборювати власні недоліки і творити добро (“Царівна-пустельниця”), (“Легенда про Добраду”), бути непохитними в досягненні мети - “Мисливець Сивоок”.

Приємним сюрпризом для автора стала виставка дитячих робіт за творами поетеси у виконанні Абрамова В’ячеслава, Сестрової Марії, Захарової Лізи, Пекарської Лізи, Лопатко Тані та музичний дарунок від шанувальників.

На завершення зустрічі Ніна Миколаївна ще раз нагадала усім гостям що“… у сучасному світі , не слід забувати про книгу. Завжди можна віднайти час, щоб приділити їй часточку своєї уваги. Адже завдяки слову люди не тільки спілкуються між собою, а й передають інформацію, формують думки, почуття, емоції, духовний світ. Тому книга може зіграти в житті кожного дуже важливу роль. І особливо у юному віці, коли виникає потреба багато пізнати, зрозуміти, усвідомити і сприйняти, зважаючи на необхідність такого скарбу у повсякденні і майбутньому.”

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона