Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 5
НайгіршеНайкраще 

"Режисер великих фільмів та геній маленьких ролей."
До 90-річчя від дня народження В.П.Басова.

Відділ мистецтв продовжує знайомити відвідувачів бібліотеки з кумирами світового кіно на ювілейних кіновечорах з циклу “Знайди своє кіно”.

Кіноогляд творчого та життєвого шляху режисера великих фільмів та генія маленьких ролей, якому 28 липня виповнилося б 90 років зібрав у мистецькій залі прихильників Володимира Басова. Розповідь про “великого розважателя” доповнено документальним фільмом з циклу “Как уходили кумиры” та фрагментами з фільмів режисера Басова “Тиша”, “Заметіль” та “Дні Турбіних”.

Вдалим доповненням до показу кінофрагменту з “Дні Турбіних” була інформація про зйомки стрічки в Києві. Андріївський узвіз, Володимирська гірка, Маріїнський палац, Софіївська площа - свідки історичних подій, змальованих М.Булгаковим на сторінках роману “Біла гвардія” та на знімальному кіномайданчику екранізованого фільму “Дні Турбіних”.

Креативно оформлена ювілейна виставка-портрет митця зацікавила присутніх своїм змістом. Народний артист СРСР Володимир Павлович Басов — видатний гострохарактерний артист, талановитий режисер, один з найзагадковіших і незрозуміліших майстрів кіно. Як актор талановито створив галерею типів, що характеризуються словом "дивний". Звичайно, для більшості глядачів Басов, передусім - актор. Актор яскравий, заразливо смішний і непередбачуваний. Його появи на екрані, за рідкісним винятком, були короткими, секундними, але завжди " вистрілювали" в десятку. Першим таким стовідсотковим попаданням в ціль стала роль натирача паркету у фільмі "Я крокую по Москві".

Прекрасні акторські дані Володимира Басова використовувалися різними режисерами в різножанрових картинах. Він був неперевершеним в екранізаціях класики ("Злочин і покарання", "Біг", "Карусель"), сучасних комедіях ("Ау-у"!, "За сімейними обставинами"), героїчних стрічках ("Братушка", "Терміново. Таємно. Губчека").

Окремо можна відмітити його прекрасні ролі в дитячих фільмах. Передусім, це незабутні Дуремар в казці "Пригоди Буратіно", Стамп в пригодницькому фільмі "Пригоди Електроніка" і Вовк у фільмі-казці "Про Червону Шапочку".

Крім того, як режисер, Володимир Павлович знімав виключно серйозне кіно: "Битва в дорозі", "Щит і меч", "Небезпечний поворот" (екранізація для телебачення п'єси Дж. Прістлі, в якій режисерові вдалося передати драматургічний нерв матеріалу), "Сім криків в океані".

Тому для багатьох фільми Басова-актора і фільми Басова-режисера ніколи не з'єднувалися воєдино і не асоціювалися з однією і тією ж людиною.

Головний бібліотекар відділу мистецтв Левицька О.О.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона