Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 6
НайгіршеНайкраще 

“Обличчя рідного міста”

Персональна виставка художніх творів Олени Янчук

15 травня в художній галереї Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва відкрилась друга персональна виставка хмельничанки Олени Янчук “Обличчя рідного міста”, яка презентує нову колекцію творів художниці.

Творчий доробок, представлений на виставці, налічує 15 робіт, у яких розкривається вона сама, живе її розум та серце. Краєвиди Хмельницького в різні пори року, його старовинні та сучасні архітектурні споруди, величні храми, образи творчої інтелігенції подані шанувальникам мистецтва в відбитті особистих настроїв та світовідчуттів майстра пензля.

Головним втіленням творчості останніх років є раритетна портретна галерея подільських митців, яку було презентовано в 2011 році на першій персональній виставці “20 портретів митців – 20-річчю незалежності України”.

Художник Олена Янчук належить до тих, хто спокійно та впевнено продовжує традиційні пейзажну та портретну школи. Народилась Олена 13 лютого 1971 року у Воронезькій області. Батьки — робітники. Скільки себе пригадує — завжди малювала, а художником хотіла бути з ... дитячого садка. Найкращими іграшками для неї були кольорові олівці та фарби.

Навчалась у Хмельницькій художній школі у викладача Лучко Тетяни Дмитрівни. За плечима мисткині Одеське державне художнє училище ім. Грекова, де ії сокурсниками були відомі сьогодні хмельничани — заслужений художник України Богдан Мазур та художник Андрій Ісаєв.

Працювала художником-постановником у Херсонському обласному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша. Співпрацювала з Хмельницьким обласним музично-драматичним театром ім. М.Старицького як художник-постановник та художник по костюмах. Сьогодні Олена - художник-оформлювач обласної філармонії та обласної бібліотеки для юнацтва.

Творам Янчук притаманні: щедрість кольору, чесність живопису, щирість почуттів, бажання донести до глядача свій погляд на цей світ, відобразити на полотні його неповторність. Художниця прагне звернути увагу на найдрібніші деталі, що оточують нас, показати їх непомітне на перший погляд благородство, розказати їх історію.

Усі пейзажні твори Олени відзначаються тонкою структурною організацією, гармонійною взаємодією форми, кольору і фактури. Розташування окремих елементів форми на площині полотна і їх обрисів породжують ритм, який підсилюють майстерно відтворені кольорові сполучення. В одному випадку провідну роль в утворенні ритмики відіграє форма - “Площа Незалежності у м. Хмельницький”, “Будинок по вулиці Подільській”, “Пам'ятник Б.Хмельницького”, “Либідь-Плаза у м.Хмельницький”, “Вид з вікна. Виставка”, “Шлях до храму”, в інших — колір: ”Влітку над Бугом”, “Зимовий вечір у парку ім. Т.Г.Шевченка”, “Зимове сонце”.В портретах, написаних Оленою, відчувається подих думок. Їх емоційна відвертість притягує погляд, наповнює глядача цілою гамою вражень.

В роботах “Портрет флейтистки Юлії Таранчук”, “Портрет диригента Леоніда Деркача”, “Актор театру імені М.Старицького М.Валівоць”, “Актриса театру імені М.Старицького П.Попач”, “Портрет сучасної жінки у історичному вбранні”, зберігаючи схожість портретованих, Олена Янчук ставить глибші завдання, ніж просто фіксація зображення. Вона створює художній образ. Запрошені на вернісаж - шанувальники сучасного украінського образотворчого мистецтва, студенти Хмельницького медичного коледжу змогли побачити мальовниче трактування світу художника Олени Янчук.

Розширити діапазон сприйняття творів Олени допоміг мистецтвознавець, член Національної спілки художників України В. М.Голунський. На відкритті виставки були присутні чимало друзів Олени. Серед них О. Б. Пекарський — провідний художник обласного музично-драматичного театру імені М.Старицького, який відмітив, що в наш час, сповнений стресами, труднощами, прагматизмом, нескінченною боротьбою за місце під сонцем та шматок хліба, художниця пропонує зупинитись та подивитись на світ із захопленням, гумором та інтересом.

Музичний дарунок учня 9 класу НВК№ 2 Владислава Левицького додав позитивного настрою зустрічі. Олена Янчук щаслива в своїй роботі, вільна в думках та мистецьких пошуках. І у цьому запорука ії творчої молодості і нових здійснень.

Запрошуємо на хвилини радісного спілкування всіх, кому подобається сучасне образотворче мистецтво.

Виставка «Обличчя рідного міста» буде експонуватись в бібліотеці до кінця травня.

Головний бібліотекар відділу мистецтв О.О.Левицька

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона