Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Презентація поетичної збірки поета-воїна Олександра Шенькарука
«Птах і аритмія ночі»

23 квітня в обласній бібліотеці для молоді в рамках обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині» відбулась презентація дебютної поетичної збірки Олександра Шенькарука «Птах і аритмія ночі».

Олександр- хмельничанин, випускник школи №8, нині воїн Збройних Сил України, артилерист з позивним «Санчо». На фронт пішов добровольцем і зараз воює в найгарячіших точках на сході України. Вірші писати почав ще в шкільні роки, перші публікації були в місцевих періодичних виданнях. «Птах і аритмія ночі»- перша книга в його творчому доробку. Вийшла друком в 2024 році в Харкові. Допоміг у підготовці видання до друку знаний поет Анатолій Ненцінський, який редагував збірку.

На презентацію завітали старшокласники ліцею№15, педагоги школи №8, де навчався Сашко, його друзі, родина.

Про дитинство, про перші проби пера сина розповідала мама, вчителька української мови школи №8 Антоніна Вікторівна, про захоплення сина туризмом згадував батько, викладач історії. Анатолій Ненцінський поділився спогадами про роботу над редагуванням книги та творче спілкування з молодим поетом. Емоційним моментом презентації був онлайн зв'язок з Сашком, який радо привітав всіх, хто зібрався на презентацію його книги, відповідав на питання з залу, читав свої вірші. Вітали з презентацією молодого автора його шкільні вчителі та директор школи №8, директор бібліотеки для молоді Вікторія Задорожна.

Всі, хто виступав на зустрічі, щиро зичили Сашку наступні презентації проводити особисто, бажали перемоги і повернення до рідного міста, родини.

Захід був щирим, емоційним. Справжня поезія надихає, додає оптимізму і віри в майбутнє. Книгу можна взяти в обласній бібліотеці для молоді.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона