Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Краса високих гір

21 лютого у виставковій залі обласної бібліотеки для молоді відбулося відкриття виставки хмельницького живописця, графіка, архітектора і педагога Віктора Антоновича Трачука «Краса високих гір». Віктор Антонович працює у Хмельницькому національному університеті старшим викладачем на кафедрі рисунку та проектної графіки. Яскраво заявив про себе як талановитий живописець та графік. Виконував розписи та оздоблення сакральних споруд в Хмельницькій області, автор живописних творів на релігійну тематику, низки портретів сучасників. Учасник різноманітних пленерів, результатом яких є велика кількість етюдів та пейзажних творів на тему природи України в її різних емоційних станах. В його творчій скарбниці 5 персональних виставок, з 2016 року бере участь в художніх виставках щорічного міжнародного фестивалю «Синтез мистецтв» (м. Бидгощ, Польща – м. Хмельницький, Україна). Роботи художника знаходяться в приватних колекціях в Україні, Польщі та США.

Експозиція, представлена в обласній бібліотеці для молоді, тематична, присвячена величі гір Карпат та Криму. Це 33 художніх полотна, які є результатом мандрів художника з етюдником Україною. Всі вони наповнені великим захопленням автора природою. В роботах вражає вміння автора передати весь її величний спектр : від високих полонин і гірських вершин до вечірніх пейзажів, оповитих туманами, які переливаються таємничою атмосферою. За творчим методом роботи В. Трачука суто реалістичні.

На мистецьке свято до бібліотеки завітали колеги-викладачі, студенти кафедри рисунку та проектної графіки і дизайну Хмельницького національного університету, друзі, родина, небайдужі хмельничани, залюблені в мистецтво живопису.

Відкрила виставку директор Хмельницької обласної бібліотеки для молоді Вікторія Задорожна. Свою підтримку автору та захоплення роботами, що експонуються висловили завідувач кафедри «Рисунку та проектної графіки» ХНУ Ігор Іванович Ковтун та викладач Владислав Сергійович Литвиненко.

Своїм професійним враженням поділилась мистецтвознавець Людмила Рожко-Павленко . Відвідувачі мали змогу насолодитися чарівними музичними композиціями від тріо «Граємо мрію», у складі викладачів Хмельницької гуманітарно - педагогічної академії та музичної школи №1 ім. Миколи Мозгового Катерини Івахової, Людмили Дацкової та Лариси Ушакової .

Виставка діятиме впродовж місяця. Бібліотека запрошує всіх бажаючих до знайомства з творчим доробком талановитого митця.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона