Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Небесну Сотню зорі освятили»

Український Майдан став символом боротьби та прагнень українців до європейських цінностей. В цій боротьбі за нашу свободу і оновлення заплачено велику ціну. Своє життя віддали найкращі, в більшості молоді люди, які тільки починали жити.

До дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та річниці Революції Гідності в обласній бібліотеці для молоді проведено ряд зустрічей з читачами, аби вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за наші цінності, за наш європейський вибір.

19 лютого 2024 року відділом періодики проведено урок мужності «Небесну Сотню зорі освятили» для учнів ліцею № 17 Хмельницької міської ради. Запрошені на зустріч учасники Революції Гідності - Олександр Полудніцин та Любов Габрух розповідали школярам про Героїв Небесної Сотні, згадували героїв Майдану – подолян , які віддали своє життя за гідність та свободу українського народу. Документальна хроніка подій у фільмі «Все починалося з Майдану» та слайд – презентація «Небесна Сотня Хмельниччини» справили неабияке враження на юну аудиторію, адже кадри фільму і фотографії передали дух, який панував в той час на Майдані та всю історію тих буремних подій .

Читачам бібліотеки пропонувалась книжкова виставка «Україна - країна нескорених». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні.

Ще один захід відбувся 19 лютого у мистецькій залі бібліотеки- розширений збір лідерів учнівського самоврядування Хмельницької територіальної громади «За Україну нас вбивають, брате мій!» присвячений вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічненню пам'яті Героїв Небесної Сотні. Тематична програма пам’яті Героїв Небесної Сотні, покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні та акція «Тихі Янголи» - такою була програма зустрічі учнівських лідерів, яким у 2014 було по чотири- сім років. Історію власної країни, її Героїв ми маємо знати, адже хто не пам'ятає своєї історії, приречений пережити її заново!

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона