Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Вечір пам’яті захисника Вадима Ангела в обласній бібліотеці для молоді.

Герої не вмирають поки про них пам’ятають. Хмельничанин Вадим Ангел прожив лише 30 років. Талановитий художник, багатогранна особистість, перед ним стелилась світла дорога в майбутнє, в якому мали здійснитися всі його мрії- про власну родину, творчу професію, про щасливе життя. Але Вадим став воїном, коли Україна потребувала захисту. Пройшовши службу у війську, АТО, він добровольцем став до лав Збройних Сил України після повномасштабного вторгнення росіян в лютому 2022 року, В червні того ж року він загинув під мінометним обстрілом біля Сєвєродонецька. Указом Президента України №305/2023 «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Вадим Миколайович Ангел нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Рішенням Хмельницької міської ради від 23.09.2022 року йому присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» .

В обласній бібліотеці для молоді 15 січня спільно з міською літературною спілкою Поділля проведено вечір пам’яті Героя. До бібліотеки завітали побратими Вадима, його мама Віра Анатоліївна, рідні, друзі, аби поділитися своїми спогадами про його коротке, але яскраве життя.

Модератор заходу, мистецтвознавець, член Національної Спілки художників Людмила Рожко-Павленко розповіла про роки навчання Вадима в міській художній школі, про його успіхи в малярському мистецтві. Вадим малював портрети, пейзажі і натюрморти. Є близько сотні його робіт. Декілька робіт та альбом з його малюнками демонструвалися в бібліотеці під час заходу. В 2005 році він став лауреатом премії імені Людмили Мазур.

Побратими з 8-го полку спецпризначення розповіли яким він був воїном і другом.

На вечорі звучали вірші місцевих поетів, присвячені Вадиму Ангелу, пісні на військову тематику у виконанні барда Леоніда Мазура. Всі учасники зустрічі дякували матері Героя- Вірі Анатоліївні за сина-патріота, який віддав життя за Україну.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона