Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Національний Тиждень читання в молодіжній бібліотеці.

В бібліотеках області з 4 по 10 грудня проходив Національний тиждень читання, ініційований Українським інститутом книги. Ця щорічна Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція має на меті консолідацію українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії. Гасло цьогорічної Акції – «Бути своїми», зміст якого - читання сприяє єднанню українського народу, формуванню нашої ідентичності, збереженню культурно- мовної спадщини держави.

Насиченою та різноплановою була програма Тижня в обласній бібліотеці для молоді. Книжкові події в бібліотеці, присвячені класикам і сучасним письменникам, об’єднали любителів книги різних поколінь.

Любителів пісенної поезії 4 грудня в мистецькій залі бібліотеки чекала зустріч з поетом Йосипом Осецьким. Авторське виконання віршів, пісні на слова Й. Осецького у виконанні хмельницьких бардів- такою була програма творчого вечора під назвою «Стежка кольору місяця».

До 130-річчя з дня народження Микола Хвильового – одного з основоположників пореволюційної української прози бібліотекарі молодіжної книгозбірні підготували літературознавчу лабораторію «Микола Хвильовий- трагедія митця у тоталітарній державі». Захід, що проводився в Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі НУ "Львівська політехніка" через повітряну тривогу відбувся в укритті, але це не завадило змістовному спілкуванню бібліотекарів зі студентами щодо творчості письменника-«романтика революції», який жив у буремну пору, став визнаним лідером цілого літературного покоління і був незмінним детонатором гострої критичної полеміки про шляхи розвитку пореволюційної української культури.

Школярі СЗОШ №19 стали учасниками презентації нового роману хмельницької письменниці Ольги Ткач «Невигаданий друг». Зустріч з письменницею та її новим романом для підлітків видалась цікавою, спілкування з авторкою надихнуло підлітків на знайомство з книгою, головний герой якої є їх ровесником.

У відділі мистецтв бібліотеки для старшокласників ліцею №16 ім. В. Козубняка студентка Хмельницького музичного коледжу ім. В. Заремби Маріанни Білявець презентувала свою авторську програму «Ольга Кобилянська в музиці. Новели «Меланхолійний вальс» та «Фантазія- експромт». Молодий теоретик музики у своєму виступі наголосила на тому, що найбільшою мрією та покликанням письменниці була музика. Не маючи можливості стати відомою музиканткою, майстерно вводила у свої автобіографічні твори тему музики. Любила твори Ф. Ліста, Р. Шумана, В. Моцарта та найбільший відгук у її душі викликав Ф. Шопен. Глибокому розкриттю теми сприяло ілюстрування емоційної розповіді переглядом фрагментів художньої стрічки Б.Савченка «Меланхолійний вальс» та виконання улюблених музичних творів письменниці.

Творчим вечором «Літературно-музичні дебюти молодих» закінчився Тиждень національного читання в бібліотеці. Простора читальна зала зустрічала усіх бажаючих зануритися у прекрасний світ поезії та музики, де народжуються нові вірші та мелодії, світ людської душі, світ прекрасного. Талановита молодь представила на розсуд присутніх цікаву та пронизливу поезію, прозу, музику.

Книжкова панорама до 160-річчя з дня народження Б.Грінченка «Віддав себе я праці без вагання» знайомила читачів відділу абонементу з творчим доробком лінгвіста, лексикографа, педагога, історика, етнографа, громадського діяча, письменника і видавця.

Подією Тижня стало відкриття бібліотечного пункту на базі ДНЗ "Хмельницький центр ПТО сфери послуг" .

Всі бібліотечні події в рамках Національного Тижня читання можна бачити на сторінці книгозбірні в Фейсбук за хештегом #тижденьчитання2023 #бутисвоїми.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона