Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Відзначили 160-річчя з дня народження Ольги Кобилянської

Згідно Постанови Верховної Ради України від 17 грудня 2021 року № 1982-IX «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках» 27 листопада на державному рівні вшановується 160 років із дня народження Ольги Кобилянської – видатної письменниці, громадської діячки та важливої постаті раннього модернізму в українській літературі. Творами Ольги Кобилянської зачитуються не одне покоління поціновувачів українського слова. Чимало тем та ідей, порушених у творах видатної буковинської письменниці, не втратили своєї актуальності й сьогодні. На честь Ольги Кобилянської встановили літературно-мистецьку премію, а за її творами знято фільми. Кращі твори письменниці вийшли у перекладах багатьма мовами, відіграли й відіграють важливу роль у світовій літературі, піднімаючи міжнародний престиж українського художнього слова.

Розповідати молоді про видатну українку, знайомити з її творчістю, популяризувати її літературний спадок- важливе завдання бібліотек. І ювілей чудова нагода глибше розкрити перед сучасниками різні грані особистості Ольги Кобилянської.

В обласній бібліотеці для молоді організоване ювілейне мистецьке дійство «Літературне попурі буковинської мисткині». Учасниками справжнього театру книги стали студенти Хмельницького торговельно-економічного коледжу. Чарівна сув'язь музики, вишуканого слова, глибоких сенсів і зримих образів, що панували в залі, покликані на те, аби зворушити юні душі та уми, спрямувати їх на осягнення літературного спадку аристократки духу, авторки високохудожньої прози, публіцистики та епістолярію.

Читачі переглядали відео про Ольгу Кобилянську, слухали фрагменти з її творів, дізнались про вподобання письменниці, коло її знайомств, творче оточення , з захопленням зустріли бібліотекарок в образі героїнь новели "Valse melancolique", які декларували думки Ольги про емансипацію. Доречним було знайомство присутніх з романом "Оля", в якому письменниця Ольга Саліпа змальовує власну версію життя Ольги Кобилянської , спонукаючи читачів до прочитання першоджерел.

За цитатами головних героїнь новел і повістей можна сформувати уявлення про ідеї, які сповідувала мисткиня, а листи й щоденники допоможуть молоді дізнатись, як складалися стосунки Ольги з чоловіками, колегами, щирими друзями і шанувальниками.

Читаймо Ольгу Кобилянську!

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона