Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Голодомор : біль і трагедія українського народу.

Штучний голодомор в Україні, який тривав впродовж трьох років і забрав мільйони людських життів, був спрямований більшовицькою владою (за своєю суттю – окупаційною), насамперед, проти українського селянства – носія національної самобутності і духовності. Тоталітарний більшовицький режим застосував його як засіб для придушення опору українців державній політиці. Голодомор мав явно виражені ознаки геноциду.

23 -24 листопада 2023 року в обласній бібліотеці для молоді пройшли заходи з нагоди 90-х роковин пам’яті жертв Голодомору в Україні.

23 листопада на засіданні круглого столу «Голодомор : біль і трагедія українського народу», організованому бібліотекою в партнерстві з Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради та комунальною установою Хмельницької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» розглядались питання міжнародного визнання Голодомору 1932-1932 рр., причини і наслідки голоду на Поділлі, заперечення Голодомору росією, юридичні аспекти визнання Голодомору геноцидом, родинної пам’яті про трагедію голоду та ін. Змістовні доповіді науковців, викладачів історії навчальних закладів міста, музейних фахівців, юристів, серед яких Наталія Камінська, головна спеціалістка відділу позашкільної освіти та виховної роботи Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради; Євген Нагурний , науковий співробітник ДІКЗ «Межибіж»; Ольга Чорна, юристка, начальниця відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області; Оксана Мельничук, завідувачка відділу інформації та маркетингу, КЗК «Хмельницький обласний краєзнавчий музей»; викладачі історії - Олег Рудий, Ольга Тархова, Дмитро Бекас, бібліотечні фахівці розкрили різні аспекти однієї з найбільших трагедій в історії українського народу. Активну участь в обговоренні доповідей взяли запрошені вчителі шкіл міста, читачі бібліотеки.

Під час роботи круглого столу експонувалися дві виставки: «Чорна тінь голодомору» ( книги з фонду бібліотеки) та «Україна-1932-1933» (на матеріалах фондів Хмельницького обласного краєзнавчого музею), які дали можливість відчути гнітючу атмосферу злочинної влади тоталітарної радянської системи тих років.

23-24 листопада старшокласники навчальних закладів міста та представники центру підтримки переселенців «Я – Маріуполь» брали участь в заходах на базі бібліотеки, організованих спільно з історико-культурним заповідником «Межибіж» під назвою «Українська ніч 33-го року». Відвідувачі мали змогу познайомитись з архівними документами-свідченнями з фондів музею Голодомору на базі історико-культурного заповідника «Межибіж» та пересувною виставкою Хмельницького обласного краєзнавчого музею «Україна 1932 - 1933 рр.». Спікером заходів був науковий співробітник ДІКЗ «Межибіж» Євгеній Нагурний, який виступав перед учасниками з доповіддю: «Страх, що змушує до спротиву та безпека, що породжує байдужість».

Мета цих заходів – донести молоді правду про жахливу ціну, яку заплатив український народ за право на власне існування.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона