Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

XR-виставка “Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда

В обласній бібліотеці для молоді в рамках національного марафону протидії російській пропаганді відкрилась міжнародна XR-виставка “Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда”. Ця унікальна та інноваційна виставка розроблена спеціально для протидії російській пропаганді, з метою підвищення рівня обізнаності та медіаграмотності у суспільстві. Виставка поєднує знайомий всім формат постерів з новітніми технологіями. Завдяки додатку edAR всі переваги 3D, AR та VR-досвіду можуть бути доступні без спеціальної техніки. Додаток edAR, що робить AR-технології доступними , розробили ГО “Європейський Інститут Чорнобиля” у партнерстві з ініціативою “НотаЄнота” в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

При наведенні смартфона на плакат мобільний додаток edAR активує та “оживляє” плакати. Глядач бачить 3D моделі, аудіо, відео та VR-портали, що спонукають його до поглибленого дослідження, занурення у тему та кращого запам’ятовування даних та фактів. Унікальні 30 плакатів виставки були створені з використанням штучного інтелекту, шляхом аналізу великого масиву даних на задану тему. XR-виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне – показує, до чого це може привести на прикладах війни.

Щодня виставку відвідують групи старшокласників, студентів, окремі відвідувачі, які завантаживши додаток edAR, можуть «оживити» плакати, переглянути відео, прослухати аудіо. А головне відвідувачі на прикладі бачать до чого можуть привести російські фейки і маніпуляції, які роками працюють проти України.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона