Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 

«Читач року - 2012»
свято - конкурс

Ми живемо у світі, пронизаному новизною. За вікном 21-е століття: світ давно опанував новітню техніку, всіх об’єднав Інтернет. Просунута в технічному плані молодь давно освоїла ноутбуки, комунікатори, електронні книги- букрідери. Здається, що традиційній книзі вже не залишилось місця в житті сучасного юнацтва. Але, як свідчать дані Всеукраїнського соціологічного дослідження «Сучасна картина читання юнацтва та молоді» (2011рік), наша молодь усвідомлює важливість читання. На питання анкети «Книга–це…» значна частина юнаків та дівчат відповідають – «естетична та душевна насолода», «спосіб вільно, цікаво провести час», «засіб тренування розуму». Саме серед таких читачів обласна бібліотека для юнацтва проводить конкурс «Читач року». Рейтинг читацької активності протягом року визначають працівники відділів обслуговування бібліотеки, які і висувають на здобуття почесного звання «Кращий читач року» своїх номінантів. Це найактивніші, найерудованіші, з поміж 27 тисяч читачів бібліотеки, творчі особистості, справжні лідери юнацького читання.

16 квітня 2013 року в обласній бібліотеці для юнацтва відбулось нагородження переможців рейтингу читацької активності за 2012 рік - «Читач року». Фіналістами конкурсу стали 5 читачів у номінаціях: «Читач-ерудит», «Читач-краєзнавець», «Читач-творча особистість», «Читач – літературний гурман», «Мандрівник сторінками періодики». Це старшокласники Владислава Огар (колегіум №16), Мілена Шевчишина (ліцей №17), Олександра Ребриш (школа-інтернат №2); студентка Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Настя Гапчук, актор та режисер театру «Дзеркало Всесвіту» при міському будинку культури, працівник обласного науково - методичного центру культури Поділля Борис Ковальський. У фіналі конкурсу кожен з них захищав свій читацький формуляр, який в бібліотеці, до речі, електронний, ділився своїми літературними уподобаннями, розповідав про своє хобі та демонстрував свої творчі надбання. Так, Борис Ковальський, переможець у номінації «Читач-творча особистість», активний користувач відділу мистецтв, показав присутнім на святі старшокласникам ліцею №17 та студентам гуманітарно - педагогічної академії уривок з вистави Є.Гришковця «Про любов» та прочитав власні вірші.

«Літературний гурман» Мілена Шевчишина, обожнює поезію А.Ахматової, М.Цвєтаєвої, Лесі Українки і робить перші проби пера. На святі відбувся її поетичний дебют, який отримав схвальні відгуки присутніх. «Читач –ерудит» Настя Гапчук – всебічно обдарована особистість. Вона малює картини, грає на різних музичних інструментах, співає в хорі. Вперше потрапила в бібліотеку зі своєю студентською групою на екскурсію і зрозуміла, що тут допоможуть реалізувати всі її таланти. В залі демонструвалась виставка її картин, а українську народну пісню Настя виконала з вокальною групою гуманітарно - педагогічної академії, учасницею якої вона є.

«Мандрівник сторінками періодики» Владислава Огар, хоч і надає перевагу читанню періодичних видань, але їй близька сучасна українська література, поезія. Вона захоплюється астрономією і любить спостерігати зоряне небо через власний телескоп. А ще грає на гітарі, бере участь в театральному гуртку. Олександра Ребриш – «Читач – краєзнавець» , захоплюється історією Поділля, багато прочитала краєзнавчих видань. А на святі прозвучав її власний вірш про маму, який схвилював всіх присутніх теплотою та ніжністю почуттів до найріднішої людини.

Переможців рейтингу читацької активності «Читач року» нагороджено книгами та дипломами «За вірність книзі і бібліотеці». А регіональний представник газети «Все про бухгалтерський облік» Олена Шиманська вручила кожному з них останній номер журналу «Дніпро». Гості свята , що прийшли підтримати конкурсантів, взяли участь в літературних ерудит-конкурсах, переглянули цікаві відео ролики по популяризації читання, а також ознайомилися з новинками друкованих видань на книжково-ілюстративній виставці.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона