Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Об’єднані талантом»
відкриття творчої родинної виставки

11 жовтня 2023 р. у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для молоді відкрилась творча родинна виставка «Об’єднані талантом». Свої роботи у мистецькому вернісажі представляють Надія Борецька – член Національної Спілки художників України, викладачка Хмельницької художньої школи, лауреатка міської премії ім. Богдана Хмельницького, премії «Різдвяна містерія» (м. Луцьк), стипендіатка Хмельницької міської ради 2015 р., її син Вадим Піщерський – художник, представник нової генерації в сучасному українському малярстві, випускник магістратури Львівської академії мистецтв, дипломант Всеукраїнських мистецьких конкурсів, нині військовослужбовець Збройних Сил України та її сестра Любов Юркова–майстриня-дебютантка клаптикового шиття (печворку).

З давніх часів народне мистецтво побутувало в родинному колі, об’єднуючи різні покоління, саме тому родинна творчість асоціюється з найтеплішими моментами життя, які залишаються з нами назавжди. Все те, що близьке і цінне для кожної людини, знайшло втілення в мистецьких творах і декоративних виробах Надії Борецької та її рідних.

На виставці представлені біля 40 робіт трьох авторів, виконані в різних техніках: живопис, графіка, декоративні твори – батик, гобелен, колекція робіт з печворку. Однак вони об’єднані спільною мрією – сподіванням і вірою, що Перемога і мир незабаром обов’язково прийдуть на нашу багатостраждальну землю.

Живописні натюрморти та колоритні народні свята навіюють спогади дитинства, барвисті текстильні твори розповідають історію стародавніх візерунків. Філософські твори, картини-роздуми змушують замислитись над сенсом буття, призначенням людини у цьому світі. У неповторному поєднанні колориту оживають квіткові розписні панно, оригінальні декоративні вироби піднімають настрій яскравою палітрою веселки.

Присутніх на відкритті учнів ВПУ №25, що навчаються професії художника, вітав в режимі онлайн воїн-художник Вадим Піщерський, надихаючи їх плекати свій талант, бути вірними своєму покликанню. З вітальним словом до мисткинь звернувся Микола Мельничук, голова Хмельницької організації НСХУ, директор бібліотеки Вікторія Задорожна, колеги-художники. Музичний дарунок від студентки музичного коледжу додав емоцій урочистій події.

Виставка «Об’єднані талантом» демонструватиметься впродовж місяця, вона має за мету показати, що в складний час випробувань сила українців в єдності, згуртованості та відданості рідній державі.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона