Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Незгасна зірка Івана Іова

2 жовтня виповнилось 75 років з дня народження унікального поета, віртуоза слова, Митця з великої літери Івана Павловича Іова(1948-2001). Іван Іов- член Спілки журналістів та Спілки письменників України. Автор поетичних збірок «Стяг золотої гілки», «Світло родинної хати», «Книга перша», «Рукопис», «Чернетка», «Періодична система слів», «Каліграфія», «Великдень долі», «Невибране», «Словопис». Посмертні збірки: «Мене вам дав Господь», «Віск іксів», «Вічністю живемо», «Любіть мене врожаєм і землею». Лауреат обласної літературної премії ім. Володимира Булаєнка та премії ім. Якова Гальчевського «За подвижництво у державотворенні». За видатні заслуги в галузі літератури правління Міжнародного дослідного інституту включило ім'я І. П. Іова до Міжнародного довідника «Людина року — 2000», що видається Американським біографічним інститутом. У 2002 р. Міжнародний інститут біографії визнав Івана Іова людиною року і нагородив золотою медаллю за розвиток літератури і дипломом «Людина року — 2000 у СІЛА». У 2001 році його нагороджено американською Золотою медаллю Честі (посмертно). Оригінальну за формою і змістом збірку І.Іова « Періодична система слів» визнано провідними літературознавцями в журналі «Слово і час» кращою поетичною книгою року.

З нагоди ювілею Митця в обласній бібліотеці для молоді 2 жовтня відбувся ювілейний вечір пам’яті, організований у партнерстві з міською літературною спілкою «Поділля» та обласною організацією Конгресу літераторів України.

Перед присутніми виступила вдова поета, педагог, дослідниця і популяризаторка творчості Івана Павловича, письменниця Валентина Юліанівна Іова. Вона говорила про те нове, що привніс в літературу і лінгвістику Іван Іов. Своїми спогадами про поета ділились літератори, друзі, бібліотекарі та читачі. Звучали пісні на слова Івана Іова у виконанні родинного дуету Юрія та Віри Найд, барда Леоніда Мазура, ліричні вірші та поезія громадянського спрямування видатного поета.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона