Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Презентація книги Євгенія Ролдугіна «Час відважних».

В обласній бібліотеці для молоді відбулась презентація книги загиблого героя, хмельничанина Євгенія Ролдугіна «Час відважних».

Справжній патріот, воїн, Євген ще в 2014 році, в 19 річному віці зі студентської лави, пішов добровольцем на фронт захищати цілісність і суверенітет нашої держави. Під час АТО/ООС воював під Маріуполем, у Пісках, Авдіївці, Опитному. Був учасником боїв за район шахти «Бутівка». Мав пораненння.

Після 2015 року Женя неодноразово бував на зустрічах з читачами в обласній бібліотеці для юнацтва. Разом зі своїм побратимом розповідав молоді про події, учасником яких був, закликав готуватись до захисту батьківщини, ділився планами на майбутнє, зокрема й про роботу над книгою «Час відважних».

Книга вийшла друком у видавництві «Пропала Грамота», вже після того, як її автор, Євген Ролдугін, бойовий медик 54 окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. загинув 11 вересня 2022 року на Харківщині, рятуючи з поля бою поранених побратимів. Йому було 27 років.

В книзі Євген чесно і щиро розповідає, чому він, професійний спортсмен, студент, проміняв спортивне кімоно і безтурботне життя першокурсника Чернівецького університету, на бронежилет, про епізоди свого бойового шляху, про добровольців покоління 2014 року, які вирішили, що Батьківщина цінніша за спокійний сон, принади міського життя, власне здоров’я та й зрештою самого життя.

На презентацію до бібліотеки завітали старшокласники ліцею N3 імені Артема Мазура, де навчався Женя, учні ВПУ №25.

Про його дитинство, спортивні здобутки, рішення стати на захист країни в 18 років, читачам розповідали батьки Євгена- Олена та Олександр Ролдугіни. Учасники презентації мали змогу познайомитися з фотоархівом родини Героя, його спортивними та військовими нагородами, які були представлені на експозиціях в залі. Звучали уривки з книги, демонструвалось відео про різні періоди життя Євгена.

Зустріч вийшла емоційною, адже в залі були присутні юнаки та дівчата, рідні яких воюють чи загинули в війні проти агресора. Було багато питань до батьків, побажань, слів підтримки.

Книгу Євгена Ролдугіна «Час відважних» варто прочитати і молоді, і старшому поколінню, щоб знати, як людина стає Героєм, щоб пишатись, що жили поряд з ним.

Книга є в обласній бібліотеці для молоді.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона