Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Поезія і я, ми одна одній дивимось у вічі»

11 квітня 2013 року літературна вітальня Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва запросила студентів Хмельницького інституту бізнесу та вчителів - філологів міських шкіл на літературну зустріч з журналісткою, поетесою, теле- та радіо ведучою, авторкою понад 15 поетичних збірок, членом Національної спілки письменників України – Оксаною Петрівною Радушинською.

За свої поетичні та прозові твори пані Оксана отримала близько півсотні почесних нагород, відзнак та премій. За активну громадську роботу її нагороджували на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Чого варті такі відзнаки, як «Українська Мадонна десятиліття», «Жінка ІІІ тисячоліття», грант Президента України для обдарованої молоді та перемога у двох номінаціях на Всеукраїнському літературному конкурсі «Коронація слова». Вона автор та ведуча музичної програми «Від усієї душі» на обласному телеканалі, а також культурологічної передачі «Родовід» на Хмельницькому обласному радіо. Захоплено слухали присутні вірші у виконанні автора та скористалися нагодою поспілкуватися з молодою, талановитою землячкою. А питань до пані Оксани було чимало.

«Що для Вас є поезія ?» поцікавилась одна з читачок. - «Вірші – то невід’ємна складова мого життя, це як дихати, як говорити. Аби видати першу збірку “На крилах мрій,” батьки близько року збирали мою щомісячну пенсію. А далі книжки почали самі на себе заробляти»- відповіла Оксана Петрівна. «А як прийшли у журналістику?» лунає з залу. - «Журналістика сама мене обрала! – дивує співрозмовниця. – Оскільки мій тато майже двадцять років пропрацював фотокореспондентом у районці, то специфіка газетярського хліба була мені знайома. Тому щоразу я поринаю у пошук місцевих цікавинок, пишу про них, інформую земляків в ефірі та пишу статті для багатьох газет. Уже восьмий рік я щочетверга долаю сорок п’ять кілометрів до Хмельницького, аби відзняти телепередачу “Від усієї душі”. Мене це радує і надихає».

У своєму житті Оксана часто звертається до слів Блаженного Августина, що колись прорік: ” Боже, дай мені силу зробити те, що я можу зробити, дозволь заплющити очі на те, що я зробити не можу. І дай мудрості відрізнити перше від другого”. В залі була представлена книжково-ілюстративна виставка «Лірична Панна» та демонструвалось відео. Це дозволило глибше розкрити творчість молодої та талановитої письменниці. На завершення для усіх присутніх прозвучала пісня “Усміхається жінка” на слова О.Радушинської, музика О.Круторогого. На згадку про зустріч пані Оксана подарувала бібліотеці добірку своїх книг.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона