Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Вишитий оберіг для Перемоги

Арт-подія – спільне коло вишивання "Вишитий оберіг для Перемоги" відбулась в обласній бібліотеці для юнацтва у Всесвітній День вишиванки, який в 2023 році присвячений поверненню з фронту і полону наших захисників.

Цей факт став потужною мотивацією для творчих особистостей, які взяли активну участь у цьому дійстві. До спільного кола вишивання оберега для наших відважних захисників долучились учні ліцею №17 та їх вчителі, бібліотечні фахівці. Хмельницькі майстрині Леся Дацькова та Оксана Мацькова допомагали учасникам дійства обрати орнамент для вишивання оберегу- фрагменту орнаменту сорочки, обрамленого в символічне серце. Кожен вишитий майстринями хрестик стане надійним і потужним захистом для воїнів.

У залі вирував піднесений патріотичний настрій. Майстриня декоративного мистецтва Леся Дацькова представила свою тематичну колекцію "Лялька-мотанка у вишиванці", яку доповнили своїми виробами інші майстрині вишивки. Творились обереги для воїнів під звучання народного співу зразкового фольклорного ансамблю "Берегиня" (керівник Дар'я Франчук, концертмейстер Олег Пірог), юних бандуристів Надії Кузь, Тетяни Карпюк, Анастасії Бойчук-Підлісної (викладачі М.О.Ковбасіста, Т.Ю.Галган) Хмельницької школи мистецтв.

А вже наступного дня маскувальні сітки, які колектив обласної бібліотеки вчергове відправляв на Донеччину воїнам були прикрашені вишитими оберегами, в орнаментах яких знані майстрині та юні вишивальниці заклали своєрідний код - символ, за яким захисник прочитає побажання сили духу, витримки, захисту.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона