Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Заходи обласної бібліотеки для юнацтва в рамках XVII книжкового форуму
«Книжкова весна на Хмельниччині»

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва в рамках XVII книжкового форуму «Книжкова весна на Хмельниччині» організувала зустрічі з хмельницькими письменницями Ольгою Саліпою та Ніною Качеровською та презентації їх книг.

20 квітня хмельничани- любителі творчості Ольги Саліпи, мали змогу стати учасниками літературного променаду старим Проскуровим на презентації її ретророманів. Мета письменниці- відтворити атмосферу Проскурова, пробудити інтерес до пізнання рідного міста, зробити Хмельницький помітним на туристичній мапі, розповісти про знакових постатей в житті міста і регіону початку ХХ ст, створити історію з захоплюючим сюжетом, а фахівці бібліотеки прагнули познайомити з творчістю письменниці якнайширше коло читачів, дати можливість молодій аудиторії дослідити кейс успіху авторки, популяризувати творчість авторів-краян і українських авторів загалом, відтворити під час презентації стилістику проскурівського салону-вітальні початку 20 століття. Говорили про фемінізм, про історію і краєзнавство, про літературний процес і промоцію книг, про книжковий ринок в Україні, про літературні премії, про співпрацю з видавництвами, про відгуки, про критику, про перші успіхи в літературі сина письменниці.

Гості мали можливість придбати книгу Ольги Саліпи з автографом, зробити спільну світлину.

19 квітня студентська молодь зустрічалась в бібліотеці з письменницею та журналісткою Ніною Качеровською, яка презентувала молодим читачам свою нову книгу «Осягнути Шевченкову велич». Авторка в книзі розкрила своє ставлення до Кобзаря, роль, яку зіграв Т.Шевченко в її житті, розповіла про відомих подільських шевченкознавців, в формі питань та відповідей показала маловідомі сторінки життя Т.Г.Шевченка. Ця книга – вагомий внесок у подільську Шевченкіану.

На зустрічах панувала творча атмосфера. Читачі з задоволенням спілкувалися з письменницями, мали змогу задати питання та отримати відповідь.

Любов до рідного краю, українського слова виховується через літературу. Щиро вдячні нашим письменницям за співпрацю з бібліотекою в цьому процесі.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона