Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Уклін любові

Вірші Петра Карася - ліричні, патріотичні, пейзажна лірика завжди знаходять відгук в молодих серцях. Його громадянська поезія зараз, коли йде повномасштабна війна, як ніколи актуальна. Його вірші, пісні на його слова надихають, вчать любити Україну, захищати її. Його історичні твори прославляють козаків, захисників нашої держави, Героїв Небесної Сотні, воїнів ЗСУ. Українська жінка- матір, кохана оспівані в його творах особливо зворушливо.

Висока активність молодих читачів в нашому поетичному марафоні- чудове підтвердження тому, що кожен знаходить в поетичних рядках Петра Карася щось близьке, те, що чіпає струни юнацької душі. Записано 42 відео з хештегом #Уклін любові , в яких юнаки і дівчата читають вподобані поетичні рядки Петра Прокоповича, показують всю різнобарвність і багатогранність його поезії. Тисячі переглядів, сотні поширень- такий підсумок поетичного марафону. Достойне вшанування пам’яті видатного Майстра слова.

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, як ініціатор літературного марафону, щиро вдячна організаторам, землякам Петра Прокоповича- Центральній бібліотеці Полонської міської ради (директор Гордійчук Ірина Миколаївна), активним учасницям онлайн марафону, бібліотекам територіальних громад : Віньковецької, Ізяславської, Чорноострівської, Кам’янець-Подільської, Теофіпольської . Долучилися до літературних читань і читачі Нетішинської бібліотеки-філії для юнацтва та обласної бібліотеки для юнацтва.

Всі відео зібрано на сторінці Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва в ФБ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064575224621 та на сторінках бібліотек-учасниць.

Переглядайте, слухайте, насолоджуйтесь прекрасною поезією нашого земляка, першого члена Спілки письменників України на Хмельниччині, лауреата обласних та міських премій, славного сина Подільської землі!

Нам дано стільки Господом-Богом

І калини, і квіту, й пісень

Щоб довічно над світом пологим

Не згасав твій розвиднений день

П.Карась «Моєму народові»

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона