Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Майстер-клас з самчиківського розпису.

Самчиківський розпис є візитівкою Хмельниччини.Особливість його полягає самев сюжетності. Йдеться про сюжети з колядок, щедрівок, з української народної творчості, казок тощо. Розпис схожий на гобеленовий, виконується великим зубчастим малюнком з активним заповненням площини крупними масивними елементами, які членуються за допомогою контрастних або супідрядних кольорів. Йому притаманний мотив вигнутого пера, зубчастого листя, язички пелюсток квітів, враження недбалості у вигнутих лініях візерунків, що є своєрідними складниками художньої мови майстрів самчиківки.

20 жовтня на базі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва відбувся обласний семінар вчителів мистецької галузіз художньо-практичної діяльності засобами народного мистецтва «Самчиківський розпис». Організатор семінару старший викладач кафедри теорії та методик суспільно-гуманітарних дисциплін Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Анжела Євгенівна Махмутова. Практична складова семінару має на меті опанування педагогами способів і прийомів виконання декоративного розпису свого регіону, з тим, щоб фахово навчати цьому своїх учнів.

Майстер-клас з самчиківсьго розпису провів викладач декоративного розпису Самчиківськоїхудожньої школи,член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат обласної премії ім.В.Розвадовського Віктор Раковський. Вчителі мали чудову нагоду послухати історію та виконати власні малюнки в стилі самчиківського розпису.

Бібліотека представила матеріали про самчиківський розпис та про майстрів Поділля, що володіють його технікою. Чудовий календар у стилі самчиківки з автографом подарував бібліотеці Віктор Раковський.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона