Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


«ЗВУЧИТЬ ЖИТТЯ – ДАРУНОК БОГА!»

Теплий літній день подарував хмельничанам чудову творчу зустріч з талановитою родиною з Чорного Острова – Галиною Виноградською та її сином, молодим композитором Віталієм Самолюком «Звучить життя – дарунок Бога!» Творчий родинний дебют, який відбувся у мистецькій вітальні бібліотеки – це ще одна яскрава картина з їх мистецького життя.

Автор поетичної збірки Галина Виноградська запросила всіх присутніх під «Трояндові вітрила» своєї поезії, а її син Віталій Самолюк відкрив свій безмежний музичний світ.

На презентації збірки «Трояндові вітрила» звучала лірика у авторському виконанні під супровід мелодій сина Віталія Самолюка. Поезія Галини Виноградської – це відкрита книга душі, сповідь, бачення світу і почуття, своєрідна молитва. До збірки ввійшли вірші з різних періодів життя автора. Це лірика часу молодості, котрій притаманні почуття кохання, твори, в яких оспівується краса рідного краю, вірші, присвячені пам’яті батьків, трагічним подіям війни.

В творчому тандемі споріднених душ матері і сина народилось чимало пісень і романсів. Романси «Я вирощу в душі своїй троянди» та «Сади вишневі одцвіли давно…» є в репертуарі солістки обласної філармонії Фатіми Чергіндзії.

На вечорі звучали романси «Літній ранок», «Матері» на слова Галини Виноградської. Присутні на творчій зустрічі познайомились з надзвичайно талановитим молодим композитором Віталієм Самолюком, який в свої 26 років став членом Національної спілки композиторів України, талант якого відкривається в різних музичних жанрах. Ліричну поезію органічно доповнили різнобарвні та унікальні музичні твори - романс ре мажор, мелодія-вокаліз «Дорога додому», Ave Maria, вальс «Ангел», полька «Алегро» у авторському виконанні Віталія. Приємним сюрпризом для учасників заходу стала прем’єра ліричного «Малієвецького вальсу» та пісні з народними мотивами «Як на Івана та й на Купала».

«Усі мої твори – це дорога біографічної історії»,- так говорить про свою творчість лауреат міжнародного конкурсу, професійний хоровий диригент, артист Хмельницького академічного муніципального камерного хору Віталій Самолюк.

Поет, редактор презентованої збірки Володимир Олійник поділився враженнями і прочитав декілька поезій авторки.

Шанувальники поетичного слова і музики мали змогу придбати збірку поезій «Трояндові вітрила» Галини Виноградської та нотну збірку «Вальс. Цикл «Сторінки життя» молодого композитора Віталія Самолюка з їх автографами.

Яскраві емоції, зворушлива поезія і музика, щирі оплески – такою запам’ятається ця творча зустріч з талановитими земляками.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона