Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Писанкова Україна» в обласній юнацькій бібліотеці

Напередодні Великодніх свят в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва відбулось відкриття виставки писанкарства Народного художнього колективу гуртка "ПИСАНКА" КЗ Дунаєвецької міської ради "Центр позашкільної освіти"( керівник Валентина Войткова).

Присутнім на святі цікаво було не тільки оглянути унікальну колекцію писанок, але й поспілкуватися з писанкарками - керівником гуртка В.Войтковою та її талановитою ученицею Владою Гребенюк.

Чарівний світ писанки давно полонив Валентину Войткову, писанкарство стало для неї не лише художнім самовираженням, але й містком до древніх традицій наших предків. Вже понад 20 років майстриня відроджує і популяризує писанкарство.

Писанкові шедеври досвідченої писанкарки зберігаються у музеї-архіві Клівленда, у польському музеї та приватній колекції відомого науковця Маріана Прокопека.

Окрасою цієї виставки є авторська писанкова композиція "Взори".

Багатогранною є творча активність майстрині - фольклорні фестивалі, з"їзди писанкарів, виставки. Її успіхи, як педагога, були відзначені Почесною грамотою Уповноваженого Президента України з питань прав дитини М.Кулебою.

Вихованці гуртка "ПИСАНКА - творчі, талановиті, активні наслідують добрі традиції свого керівника. Серед них - стипендіати, переможці міжнародних і всеукраїнських фестивалів дитячої творчості, виставок і конкурсів.

В експозиції виставки "ПИСАНКОВА УКРАЇНА" представлені найкращі зразки писанок, виконаних в різних техніках- воскова, зернова, травлення.Органічно сплелися ці дивовижні, довершені художні вироби у вишукані тематичні композиції. Приваблюють колоритні святкові композиції, присвячені рідному краю "Від Трипілля до Поділля" ( В.Гребенюк, Е.Муц),серії "Писанки Поділля" (Г.Андрєєва, М.Поліщук, Е.Муц),"Писанкова Україна", "Вісники весни" (Е.Муц), "До Великодня", "Подільські символи"(П.Заяць, А.Майсурадзе, В.Манькевич).Молода авторка Влада Гребенюк представила свої писанкові композиції "Сорок клинців", Писанки Поділля", "Мотиви писанкові".

Діти- учасники свята, не могли відірвати погляд від писанок-зернівок, автором цієї інноваційної техніки розпису поверхні яйця зерном є саме Валентина Войткова.

На запропонованому майстринями майстер-класі до творення подільської писанки долучились діти та їх батьки, вимушені переселенці з різних регіонів України . Вони розписали свої писанки-обереги - символ Світлого Христового Воскресіння, вкладаючи в них свої найкращі побажання перемоги добра над злом, світла над темрявою, миру і щастя Україні!

Обласна бібліотека для юнацтва запрошує поринути у магічний і чарівний писанковий Всесвіт, подарований творцями прекрасного!

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона