Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

«Чорнобиль - вічний біль, його героїв не забуде людство».
Година пам’яті до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14 грудня 2021 року працівники відділу періодики і соціокультурної роботи Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели для військовослужбовців Хмельницького територіального батальйону національної Гвардії України Годину пам’яті «Чорнобиль - вічний біль, його героїв не забуде людство» до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Завідувачка відділу періодики і соціокультурної роботи Ірина Міщенко розповіла нацгвардійцям про події далекого 1986 року, коли 26 квітня над квітучим Поліссям здійнявся вогонь радіаційного вибуху. Чорнобильська аварія стала найбільшою катастрофою за всю історію ядерної енергетики, яка спричинила непоправні екологічні та соціальні наслідки, які торкнулися мільйонів наших співвітчизників.

Масштаби катастрофи могли б бути значно більшими, якби не самовідданість та мужність ліквідаторів – пожежників, військових, медиків, будівельників. Їм, героям – ліквідаторам присвячений день 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відзначається він з 2006 року, саме в цей день було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим реактором.

За роки, що минули, людство пройшло складний шлях усвідомлення і переосмислення величезного комплексу проблем, які пов'язані з використанням високих і нерідко небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. У ліквідації катастрофи взяли участь більше 90 000 чоловік.

Огляд літератури представив відомості про будівництво Чорнобильської атомної електростанції; перші повідомлення про аварію на ЧАЕС та заходи з ліквідації наслідків аварії; подвиг ліквідаторів-чорнобильців; гіркі наслідки катастрофи для України та світу; питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики.

Після катастрофи на Чорнобильській АЕС народилось і виросло нове покоління українців, які повинні знати цю трагічну сторінку в новітній історії України і бути вдячними героям ліквідаторам- чорнобильцям.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона