Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Інформаційний меридіан до Міжнародного дня захисту дітей

1 червня в Україні та світі традиційно відзначається День захисту дітей. Свято було засновано в 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок та вперше відзначалося у 1950 році в 51 країні світу.

20 листопада 1989 року Генеральною асамблеєю ООН була прийнята Конвенція про права дитини, яка вважається світовою конституцією для дітей. Україна ратифікувала конвенцію 27 вересня 1991 року і відтоді цей документ є частиною національного законодавства.

Познайомити школярів з основними засадами Конвенції та порадити як безпечно провести літні канікули в день свята до технологічного багатопрофільного ліцею ім. Артема Мазура завітали фахівці читальної зали Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва разом з психологом ХМЦСССДМ Олександрою Коцюк.

Бібліотекарі та психолог розповідали дітям про історію свята, про правові документи та закони, що забезпечують рівні права усім дітям у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку, незалежно від кольору шкіри, національної належності, майнового стану. Разом обговорили питання дружби, підтримки, толерантного ставлення в колективі, міркували на тему дитячих обов`язків та прав в сім’ї, школі та ін.

Діалог був доповнений дидактичними іграми та вправами, що дали змогу дітям краще розуміти себе та оточуючих, розвивати критичне мислення, формувати правову освіченість. Учні отримали корисні поради від психолога та інструкції щодо безпечної поведінки та дій у небезпечних ситуаціях. Разом вчилися уникати потенційних загроз та дізналися куди звернутися по допомогу у разі потреби.

Зустріч була доповнена яскравою книжковою виставкою сучасних українських та зарубіжних видань, в яких розкриваються актуальні для дітей та підлітків теми.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона