Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

День Героїв України.

23 травня ми відзначаємо День Героїв України. Це день пам’яті усіх українців, які присвятили своє життя свободі і незалежності рідної землі, тих, хто боровся і захищав Україну.

У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня - День Героїв. Свято встановлене на честь українських вояків — борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, Січових Стрільців, вояків Армії Української Народної Республіки , Української повстанської армії та діячів ОУН.

Напередодні свята працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели для учнів Хмельницького ліцею № 15 імені Олександра Співачука № 15 День Героїв «Українські вояки – борці за волю Батьківщини».

Завідувачка відділу Ірина Міщенко розповіла учням про історію цього свята; героїчні сторінки історії України; патріотів різних часів; про героїв сьогодення, які віддають своє життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини. Вони, новітні герої - є символом незборимості української нації.

Запрошений на зустріч військовослужбовець однієї з військових частин нашого міста, учасник бойових дій АТО/ООС, сержант Павло, розповів підліткам про війну на Сході України, про мужність та чоловічу дружбу, перевірену війною, про волонтерів – хмельничан і їх допомогу нашим воїнам. Особливо хвилюючою була розповідь про обереги та дитячі листи, які підтримують наших вояків у важкі хвилини, слугують талісманами солдатської вдачі. Військовий наголосив, що йому дуже приємно зустрічатися з школярами, вони – майбутнє нашої держави.

Учні привітали нашого захисника зі святом, подякували за зустріч, побажали мирного неба над головою.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона