Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Щоб сяяв Соборності стяг

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Саме цій знаменній події був присвячений цикл історико – патріотичних екскурсів «Щоб сяяв Соборності стяг», який працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели для учнів Хмельницького ліцею № 15, гімназії № 17, Хмельницького батальйону Національної гвардії України.

Бібліотекарі розповідали читачам про боротьбу українського народу за соборність своїх земель – одну із важливих сторінок нашого минулого, про учасників національно-визвольної боротьби українського народу у ХХ столітті, боротьбу за відстоювання конституційних засад демократії, захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, про героїзм та відвагу сьогоднішніх воїнів-захисників.

На зустріч з нагоди Дня Соборності з читачами – членами ветеранської організації «Заріччя » була запрошена директор музею міста Хмельницького Галина Барабаш. ЇЇ розповідь викликала у присутніх інтерес до сучасної думки істориків та науковців про боротьбу українського народу за Соборність своїх земель.

В бібліотеці для читачів була організована книжкова експозиція - «Соборність: історія і сучасність», на якій представлені книги та матеріали періодичних видань, документи, що висвітлюють період діяльності ЗУНР та УНР, події об’єднавчого руху, який наприкінці 1918 та початку 1919 року охопив всю Україну. Матеріали виставки акцентують увагу читачів на історичних фактах, що передували Акту Злуки та розповідають про довгий і тернистий шлях України до Соборності. Демонструвались відеофільми серії «Невідома Україна» та слайд – презентація «Соборна країна- навіки єдина», один із розділів якої розповідав про сучасну історію України.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона