Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Діні Тимофіївні Починок - 95.

15 січня 2020 року виповнюється 95 років з дня народження Діни Тимофіївни Починок - фундатора і першого директора Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва, заслуженого працівника культури України.

Біографія Діни Тимофіївни сплетена з героїчних та трагічних подій, наповнена творчістю, самовідданим служінням людям і книзі.

Народилась 15 січня 1925 року в місті Боровичі Новгородської області в родині військового. Напередодні Другої світової війни Діна Тимофіївна закінчила 8 класів середньої школи та курси санінструкторів в передмісті Ленінграда - Колпіно. На її долю випали всі жахи блокади міста на Неві. В 1944 році вона нагороджена медаллю « За оборону Ленінграда». Саме там, серед воєнного лихоліття, Діна Тимофіївна пов’язала своє життя з подолянином Макаром Івановичем Починком та переїхала в Україну. Після закінчення Кам’янець-Подільського технікуму підготовки культосвітніх працівників в 1952 році вона працювала в бібліотеках міст Кам’янця – Подільського, Славути, Грицева, Волочиська. Саме в Волочиську, завдяки її зусиллям, в 1961 році було збудоване двоповерхове приміщення районної бібліотеки. В 1968 році, за значні досягнення в бібліотечній сфері, Діні Тимофіївні, першій серед бібліотекарів області, присвоєно почесне звання заслуженого працівника культури України. З 1972 року вона працювала в обласній бібліотеці для дітей, з 1977 по 1985 роки - директором обласної бібліотеки для юнацтва. Після виходу на заслужений відпочинок активно працювала в обласній ветеранській організації, впродовж двадцяти років організовувала роботу жіночого клубу «Бойова подруга».

Обласна бібліотека для юнацтва - улюблене творіння Діни Тимофіївни. Адже тут проявились її організаторські здібності - починаючи від спорудження бібліотеки, формування фондів, підбір і виховання колективу однодумців і закінчуючи пошуком і втіленням сучасних креативних форм роботи з юнацтвом, створення справжнього молодіжного інтелектуального центру Хмельниччини.

Колектив бібліотеки вважає її своїм почесним членом та продовжує започатковані Діною Тимофіївною традиції, впроваджуючи в роботу все нове, передове.

Сьогодні ми вітаємо свого першого директора з поважною датою. Зичимо міцного здоров’я , родинного затишку та активного довголіття.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона