Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Бібліотечне чаювання з нагоди Дня чаю

Щорічно 15 грудня відзначається Міжнародний день чаю.

Чай є одним із найулюбленіших напоїв на землі. Він бадьорить вранці, заспокоює ввечері, взимку зігріває, а в спеку вгамовує спрагу. Чорний, зелений, білий, червоний, жовтий, чай пуер, чай з бергамотом, трав'яні, ароматизовані чаї - їх так багато, що інший раз просто очі розбігаються в момент необхідності зробити вибір. Чай - не лише задоволення, але і велика користь для краси і здоров'я. У чайному листі міститься більше 200 корисних речовин: провітамін А, вітаміни групи В, С, К, Р, мікроелементи, ефірні масла, дубильні речовини, катехіни, теотанин, кофеїн. Чай - це ще й недорогий, але вельми ефективний косметичний засіб.

За давньою легендою чай відкрили випадково. Китайський імператор Шен Нунг завжди піклувавсь про своє здоров’я і пив лише чисту кип’ячену воду. І ось одного разу в казанок з водою потрапили занесені вітром листочки чайного дерева. Імператор високо оцінив незвичайний аромат і смак цього напою. Так чай увійшов в історію людства.

Бібліотекарі читального залу Хмельницької обласної юнацької книгозбірні разом з учнями ЗОШ №6 теж відзначили це свято. За чашкою гарячого чаю підлітки дізнались багато цікавого про історію цього напою, особливості вирощування, збору та обробки чайної сировини, про традиції чаювання у різних країнах, про лікувальні властивості та способи заварювання чаю, цікаві факти та різні “родзинки” про чай.

А ще присутні переглянули цікаві відео, взяли участь у майстер-класі по заварюванні чаю та у вікторині “Знавці чаю”, знайшли для себе цікаву інформацію із видань, представлених на книжковій виставці “Чай: таємниці улюбленого напою”.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона