Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Вогнем війни чужої обпалені навік

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В цей день , 24 роки тому, була поставлена остання крапка в десятилітній кровопролитній афганській війні, через пекло якої, гідно виконуючи свій військовий обов’язок, пройшли тисячі радянських солдатів – з –поміж яких понад 150 тисяч українців. Ця війна забрала життя 15 тисяч радянських військових, з них 3 тисячі українців, серед яких понад 100 - уродженців Хмельницької області. За кожним воїном - «афганцем» - доля, життєвий подвиг, крок у безсмертя. Обласна бібліотека для юнацтва тісно співпрацює з міською та обласною Спілками ветеранів Афганістану, організовуючи спільні заходи для читачів бібліотеки, вік яких такий же, який був у колишніх воїнів, коли вони відправлялись на ту страшну війну.

Велику обласну акцію пам’яті бібліотека організувала до 20-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану. В цій акції взяли участь юні читачі всіх публічних бібліотек області. Вони збирали спогади ветеранів, їхніх рідних, листи з Афганістану тих, хто не повернувся з бою, а бібліотека видала ці матеріали окремою збіркою «Афганістан - наш біль, наша пам’ять». Зараз ця збірка є в кожній районній та міській бібліотеці нашої області. Її не можна читати без хвилювання, адже кожна розповідь – це біль пережитого, спогад про втрачених в далекій країні друзів, синів та доньок.

І цьогоріч, відзначаючи 24-ту річницю виводу військ з Афганістану, працівники нашої бібліотеки провели вечори - зустрічі з воїнами - «афганцями» Циганковим Олександром Федоровичем та Мужичуком Михайлом Володимировичем. Запрошені на зустрічі учні ВПУ №25 та гімназії №1, СЗОШ №15 дізналися із спогадів учасників війни про одну із трагічних сторінок історії минулого століття. З хвилюванням розповідали воїни – «афганці» про бойові завдання і операції, в яких вони брали участь, про традиції військового братства, справжню чоловічу дружбу. До уваги відвідувачів бібліотеки були представлені книжкові виставки «Обпалені війною долі» та «Афганістан у долі хмельничан» - з великою кількістю художньої літератури, мемуарів, періодичних видань, альбомів, дисків, присвячених афганській війні. На вечорах звучали вірші та пісні сучасних українських авторів про Афганістан. Війна в Афганістані – болюча сторінка нашої історії. І ми не маємо права забути її, щоб більше ніколи не гинули сини України на чужій землі, за чужі ідеали.

Завідуюча відділом реклами І.Міщенко

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона