Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Ілля Рєпін - художник - епоха

Мистецька година, присвячена 175-річчю від дня народження великого російського живописця українського походження Іллі Юхимовича Рєпіна відбулася у відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва.Цей художник заслуговує на окрему згадку як митець, якого називали художник-епоха. Він наділений дивовижною здатністю «реагувати» буквально на все навколо. Народництво, тероризм, толстовство, російсько-турецька війна, Перша світова війна, три революції — Рєпін на все «відгукнувся». Відеоряд «Картини І.Ю. Рєпіна» яскраве підтвердження цьому.

Ілля Юхимович Репін, до слави якого не мігнаблизитися ніхто із сучасників, постійно називав себе «працелюбною посередністю. Він прожив довге життя. При ньому змінилося кілька художніх формацій – він їх проводжав, зустрічав, оцінював.

Ілля Рєпін народився 24 липня (5 серпня) 1844 р. у слободі Осинівка міста Чугуєва на Харківщині. У 1863 p., отримавши сто карбованців — свою частку за розпис церкви у селі Сиротіно Воронезької губернії, 19-річний Ілля вирушив до Петербурга. І з того часу Росія стає рідною домівкою для Репіна.

Але практичновся творчість Іллі Юхимовича нероздільно пов’язана і з Україною, її історією та народним побутом. У полотнах Рєпіна українська стихія виблискує усіма своїми фарбами. Це картини «Українська селянка», «Портрет Т. Шевченка», «Вечорниці», «Чорноморська вольниця», «Гопак» і славнозвісні «Запорожці пишуть листа турецькому султану» - ця картина не тільки одна з головних у доробку митця,вона зіграла рокову роль в житті Іллі Юхимовича.

Про цеі трагічні долі тих хто позував художнику розповів відеосюжет «В пошуках істини».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона