Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 
Четвер, 20 грудня 2012 20:35

"На радісній ноті творчості"
Вернісаж випускних творчих робіт учнів 11 класу та викладача дизайну Крамар Марії Володимірівни Хмельницької спеціалізованої ЗОШ №27 у виставковій залі обласної бібліотеки для юнацтва

Обласна бібліотека для юнацтва вже багато років виступає ініціатором популяризації творчих молодіжних проектів області. Новим подарунком для шанувальників мистецтва є вернісаж творчих робіт учнів 11 класу та викладача дизайну М.В.Крамар Хмельницької спеціалізованої ЗОШ №27 “На радісній ноті творчості” відкритий для перегляду 29 листопада у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. Запрошені на дійство учні спеціалізованої ЗОШ №27, ліцею №17 та студенти факультету “Образотворче мистецтво” гуманітарно-педагогічної академії змогли зазирнути в дивовижний творчий світ молодих художників, познаймитися з авторами представлених робіт. Це вже друга колективна виставка творчих робіт цього закладу в стінах бібліотеки. Перша виставка відбулася і мала неабиякий успіх у 2010 році. На виставці представлено творчі роботи учнів, виконані у різних техніках - розпис на тканині, вишивка нитками та бісером, розпис на склі, декупаж, графіка та олійний живопис. Живим диханням творчості наповнені твори Маргарити Кисіль, Яни Заєць, Вікторії Ястремської, Ані Костенко, Наталії Мороз, Андрія Галамая, Олега Ковальчука, Діани Цибульської, Оксани Корчинської, Івана Корнійчука, Дмитра Шевчука, Аліни Гуменюк, Андрія Живікіна, Аліни Мороз, Олександра Грищука, Олени Пастух, Артура Сича, Ігоря Нємого, Володимира Орлова, Олени Гусар, Ані Гаврилюк, Мирослави Ткач, Олександра Смолєнцева, Тетяни Вітлацької, Юлії Літвінчук. Це, в основному, випускні творчі роботи учнів - яскраві і різноманітні, сповнені особливим теплом, ніжністю і неповторністю. Приємним відкриттям для багатьох відвідувачів став декупаж - техніка прикрашання різних поверхонь вирізаними з паперу картинками. Від розмаїття стилів та засобів вираження перехоплює подих. Виявляється, власними руками можна (і треба!) створити справді непересічну річ, яку приємно подарувати близькій людині.

Усі діти - талановиті! У цьому переко¬нані як батьки, так і вчителі школи-галереї. В техніці холодного батику та вільного розпису створені оригінальні роботи “Золота рибка”, “Сирний день, “Дерево.Калейдоскоп життя”,“Королівський блазень”, “Колюча сім'я”, “Морське диво”, “Нічна молитва” та інші. В цікавому мелодійному ключі звучать квіткові композиції - ”Чарівна фуксія”, ”Квіти для мами”, “Пробудження”. Від кожної квіточки ллється світло й кожна несе на променях своїх ніжні пахощі. Квіти, схоплені в їх живому, характерному русі, своєю емоційною насиченістю символізують динамічні, могутні й прекрасні водночас сили Землі. Цікавими є роботи Олени Гусар ”Стілець” та Андрія Галамая “Фермер”, а також листівки та грамплатівки, виконані в техниці декупаж. Звертає на себе увагу малюнок олівцем “Друг” Ігоря Нємого та пейзаж “Казкова осінь” Аліни Гуменюк. Радістю творчості щиро, від усієї душі діляться з глядачем не тільки учні. На виставці відвідувачі побачать й 8 картин викладача Марії Володимирівни Крамар, виконані в техніці батик. Характер, світогляд, душа митця в її картинах. Вона не намагається працювати "під український стиль" чи писати, орієнтуючись на сьогоднішню моду. У роботах Крамар не має навіть натяку на "комерційність", це мистецтво реалізму, життєвої правди, правди почуттів та краси світу. Може тому, більшість її полотен з'являється саме тоді, коли є натхнення, настрій, творчий злет. Майстер любить звертатися переважно до жанру натюрморту чи пейзажу. У “Натюрморті з яблуками” прекрасним доповненням є вишукані аксесуари-посуд. В роботах “Маки”, “Польові маки”, “Квіти сонця” та “Іриси” переважає яскрава, соковита кольорова гама, а на картинах “Тукан”, “Дівчина з рибою” та “Східні мотиви” фарби грають усіма барвами веселки. Палітра "не кричить", а вибудовується в злагоджену, гармонійну композицію. У кожній роботі Марія Володимірівна відверта, природна, правдива. Це прочитується в кожному її полотні, де вона створює теплу, доброзичливу атмосферу. Завітавши до виставкової зали, глядач потрапляє у дивововижний, різнокольоровий, незвичайний світ радісних почуттів, світлих барв, де відпочиває душа, співає серце. Запрошуємо відвідати вернісаж всіх тих, хто живе бажанням розкрити таємниці мистецтва, побачити та пізнати шляхи сходження до вершин майстерності, пережити те душевне хвилювання, яке передали молоді творці.

Олена Левицька

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона