Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

ART дотик до Китаю

В рік Китаю в Україні у відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва намагаються познайомити молодь з великою культурою Піднебесної імперії через творчість.

Нещодавно, в дні, коли в Китаї відбувається Свято ліхтарів «Юаньсяо-цзе», яке завершує святкування Нового року у відділі мистецтв бібліотеки підлітки взяли участь у майстер-класі з виготовлення китайських ліхтариків «ART дотик до Китаю». Тема майстер-класу не випадкова, адже традиційно у Китаї на це свято виготовляють тисячі різноманітних ліхтарів, багато з яких є витворами мистецтва. Ці ліхтарики покривають візерунками з дерева, прикрашають нитками з бісеру. Їх виготовляють у формі різноманітних тварин, як містичних так і реальних.

Щоб відчути національний колорит та видовищність святкування працівники бібліотеки на початку влаштували відеоперегляд трансляції з Фестивалю ліхтарів в Китаї та прослуховування пісні-вітання китайською мовою, завдяки чому була створена творча атмосфера, в якій по-особливому розкрилися майстерність й дизайнерський підхід кожного учасника до виготовлення і оздоблення небесних ліхтариків. Діти збагнули, що у звичайному, на перший погляд, такому простому виробі як ліхтарик - символі Китаю, насправді криється давня традиція та глибока східна філософія. Під час майстер-класу учасники знайшли відповідь на питання, що символізує традиційний червоний колір свята, взяли участь у розвазі, яка є невід’ємною cкладовою святкування - розгадування загадок, в яких прихована давня китайська народна мудрість.

Глибокому розкриттю теми сприяв локальний мистецький простір, представлений книжковою виставкою та галереєю ліхтариків, виготовлених фахівцями відділу мистецтв.

Тож під час майстер-класу учні ліцею №17 під керівництвом бібліотекарів, використовуючи звичайні ножиці, клей та декоративні матеріали, створили оригінальні різнокольорові паперові ліхтарики та зробили невеличкий крок до пізнання культури Китаю.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона