Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Соборність душ єднає Україну

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Саме цій знаменній події була присвячена година національної єдності «Соборність душ єднає Україну», яку працівники відділу періодики і соціокультурної роботи Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели для учнів Хмельницької гімназії № 1 та для старшокласників Хмельницького ліцею № 15 ім. Олександра Співачука.

Школярі із зацікавленістю слухали розповідь бібліотекаря про події об’єднавчого руху, який наприкінці 1918 та початку 1919 року охопив всю Україну, про лідерів боротьби за возз’єднання українських земель.

Старшокласники ліцею № 15 підготували інформаційні повідомлення про видатних політичних діячів об'єднавчої акції 1919 року – Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Симона Петлюру, які представили своїм ровесникам.

У відділі періодики та соціокультурної роботи для читачів була організована книжкова експозиція - «Соборна країна - навіки єдина». В експозиції були представлені книги та матеріали періодичних видань, що висвітлюють період діяльності ЗУНР та УНР. Матеріали виставки акцентують увагу читачів на історичних фактах, що передували Акту Злуки, розповідають про довгий і тернистий шлях України до соборності, діяльність УНР та її очільників.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона