Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


ГЕНІАЛЬНІ УКРАЇНСЬКІ ПЕРЕСМІШНИКИ

Почуття гумору – національна риса українців. Чимало класиків вітчизняної літератури вдавалися до зображення дійсності через застосування засобів комічного. До того ж у 2018 році українці відзначають знаменні дати – 240 років з дня народження Г. Квітки - Основ’яненка, 220 років з моменту виходу «Енеїди» І. Котляревського, твору, що став вихідною точкою для розвитку нової української літератури. Тому працівники відділу абонемента Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва підготували літературне панно «Геніальні українські пересмішники», в рамках якого висвітлювали діяльність І. Котляревського, Г. Квітки-Основ’яненка, І. Нечуя-Левицького, І. Карпенка-Карого, Остапа Вишні.

Впродовж трьох днів - 12 , 14, 15 листопада, старшокласники колегіуму №16 ім. В. Козубняка мали змогу почути цікаву інформацію про особливість національного гумору, про те, як автори в завуальованій формі викривали недоліки суспільства та політичного устрою і формулювали моральні дороговкази для нащадків. Дізналися школярі й про строкату галерею художніх образів, змальованих на сторінках творів відомих сміхотворців, переглянувши уривки анімаційного фільму «Енеїда», телевізійного фільму «Сватання на Гончарівці».

Приємно зазначити, що старшокласники взяли активну участь у цьому дійстві, оскільки декламували уривки з поеми «Енеїда» та повісті «Кайдашева сім’я», виступали з інформаційними повідомленнями. Кожен читач виніс для себе життєвий урок: сміх – не лише емоційний ковток свіжого повітря, а необхідна складова оптимізму та самоіронії. А в літературі – можливість непрямо вказати на певні моменти, яких колись не пропустила б цензура в творах серйозного характеру.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона