Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 


Мистецтво розуміння. Музика XX століття

До відділу мистецтв Хмельницької обласної бібліотеки з лекцією «Мистецтво розуміння. Музика XX століття» завітала молодий музикознавець з міста Кам'янця-Подільського Марія Дубік.

Ще навчаючись в Хмельницькому музичному училищі ім.В.Заремби, молодий теоретик музики Марія неодноразово виступала перед юними відвідувачами бібліотеки з музичними програмами. Це було чудовою практикою для майбутнього педагога і музиканта. Дебютувала успішна студентка у відділі мистецтв бібліотеки і як композитор.

Сьогодні Марія Дубік навчає дітей у Кам'янець-Подільській музичній школі, концертує в Органному залі, пише музику. А ще гуртує навколо себе студентів-музикантів, які цікавляться мистецькими темами, що розробляє Марія.

Лекція-дослідження Марії Дубік «Мистецтво розуміння. Музика XX століття» з елементами перформансу була цікавою як для студентів гуманітарно-педагогічної академії, так і для викладачів Хмельницького музичного коледжу ім.В.Заремби, що завітали на зустріч.

Теоретичний виклад теми супроводжувався прослуховуванням музичних новаторських, авангардних творів, творів-експериментів відомих композиторів- «Квартету №8» Д.Шостаковича, «Musica retitata» Дьйордь Лігетті, «4’33» Джона Кейджа, «Плач за жертвами Хіросіми» Кшиштофа Пендерецького у відеозапису.

Молодий композитор Марія Дубік презентувала й свою першу нотну збірку «Альбом №1» власним виконанням фортепіанної композиції «Дзвони».

Відбувся цікавий діалог з відомим хмельницьким музикознавцем, головою Подільського культурно-просвітницького товариства ім.Ф.Ліста Є.Є.Богдан, яка паралельно з лектором досліджує тему експериментів у творчості відомих композиторів.

Мала сцена відділу мистецтв бібліотека завжди рада відкривати хмельничанам молоді таланти!

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона