Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Стежками любові і добра Василя Сухомлинського

Василь Олександрович Сухомлинський – великий педагог, мудрий учитель. У його палкому серці жила велика доброта та любов до всього світу. Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі.

28 вересня виповнюється 100 років з дня народження світила української педагогіки, видатного гуманіста, письменника, автора фундаментальних праць з дидактики й теорії виховання. Саме до цієї дати фахівці відділу абонемента Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва приурочили педагогічний практикум «Стежками любові і добра», на який запросили студентів першокурсників Хмельницької гуманітарно - педагогічної академії.

У своєму виступі провідний бібліотекар Діана Матвєєва розкрила принципи педагогічної концепції Василя Сухомлинського, світоглядним центром якої є дитина з її унікальним світосприйняттям.

Студенти природничого факультету дізналися про формування педагогом своєї знаменитої «Школи радості», переглянули відеоролик про те, як вчитель-гуманіст створював «Казки вечірніх присмерків» для своїх вихованців. Бібліотекарі презентували авторський відеоролик до казки його маленького учня «Як народилася русалка».

Присутні отримали пам’ятку для майбутнього педагога, в якій перелічені 11 принципів особистісно-орієнтованого навчання і виховання за Сухомлинським. Молоді люди переглянули книги Сухомлинського, дізналися про його злети і падіння , визнання і нещадну критику.

Наприкінці студентам презентовано короткий документальний фільм про творця дитячого щастя, заслуженого вчителя, мудрого наставника і флагмана української педагогіки, про людину, життєвим кредо якої був вислів: «Людину можна виховати тільки добром».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона