Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

«Історія великих страждань»
Книжкова виставка до Міжнародного Дня визволення в’язнів нацистських концтаборів

11 квітня світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів концтаборів. Саме в цей день в 1945 році в’язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя.

За час свого перебування при владі нацисти створили на території Третього Рейху й окупованих землях 1 634 табори . Через них пройшли мільйони людей різних національностей. Тисячі українців опинилися за колючим дротом нацистських фабрик смерті, розташованих як на українській території, так і поза її межами, більшість з них загинула у газових камерах, під час медичних експериментів, нелюдських умов утримання чи виснажливої роботи.

Здається, так давно це було. Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей - це справжні уроки мужності для молодого покоління.

Цей пам’ятний День вся Україна відзначає зустрічами колишніх в’язнів , поминанням загиблих, поклонінням їх пам’яті, покладанням квітів до пам’ятників закатованим і всім загиблим в ті далекі роки війни.

Напередодні цього Дня, працівники відділу періодики та соціокультурної роботи Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели для читачів огляд книжкової виставки «Історія великих страждань», присвяченої трагічним подіям та долям людей, які потрапили у нацистські табори смерті під час Другої світової війни.

Володимир Литвин «Україна у Другій світовій війні», Фелікс Левітас «Друга світова війна : український вимір», «Українські в’язні концтабору Маутгаузен», Надія Левицька «Україна в світі : історія і сучасність» - на сторінках цих книжок із фонду бібліотеки - подвиг борців антифашистського опору, трагедія в’язнів концтаборів, спогади жертв нацизму. Всіх тих, хто пройшов важкий шлях в неволі: зазнав зневагу, голод, катування, виснажливу працю та багато страждань і випробувань.

Привертаючи увагу молоді до однієї з жахливих сторінок історії Другої світової війни, ми шануємо героїзм людей, які вижили в неволі і незважаючи на всі перенесені страждання, відбудували свою країну, створили свої сім’ї, виховали достойне молоде покоління громадян нашої держави. А головне – пам'ять про загиблих та увага і піклування тим, хто пройшов горнило війни - колишнім в’язням концтаборів.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона