Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Неперевершений майстер епізоду

1 березня 2018 року відомому українському актору, Народному артисту Української РСР (1988) і першому лауреату Державної премії України імені Олександра Довженка (1995) Бориславу Брондукову виповнилося б 80 років.

Цій ювілейній події було присвячено кінорев’ю «Неперевершений майстер епізоду», яке відбулось у відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва для учасниць клубу жінок-ветеранів «Бойова подруга» - шанувальниць творчості великого актора. Його дебют на екрані відбувся в 1962 р. у картині Сергія Параджанова «Квіти на камені». Брондуков зіграв низку епізодичних ролей у таких відомих фільмах, як «Вій», «Небезпечні гастролі», «Якщо є вітрила», «Крок з даху»... Проте вперше був відзначений публікою у стрічці «Здрастуй і прощай». Митець переконливої слави, акторську майстерність якого цінували відомі кінорежисери Сергій Параджанов, Віктор Мережко, Леонід Осика, Іван Миколайчук, Георгій Данелія, Еміль Лотяну, Ельдар Рязанов. Його порівнювали з Чарлі Чапліном, називаючи коміком з сумними очима. Талановитий актор, у якого не було невдалих ролей та невдалих фільмів. Оригінальність і неповторність зовнішності разом з абсолютною невимушеністю і органічністю поведінки в кадрі – все приваблювало режисерів. І тому фільмів з участю Б.Брондукова більше 100. Яскраво продемонстрував свій акторський дар в стрічці Леоніда Осики «Камінний хрест», де зіграв злодія. Це була негативна та єдина трагічна роль у творчості Брондукова. Запам’ятався і полюбився публіці в епізодичних ролях фільмів «Афоня», «Табір іде в небо», «Премія», «Гараж», пізніше — «Осінній марафон», «Жорстокий романс». Актор знімався на кіностудії ім. О. Довженка більше, ніж на будь-якій іншій. Цікавими є різнопланові ролі Брондукова у «Захарі Беркуті» - один з предводителів монголів, та цар Микола II у «Родині Коцюбинських». Зіграв головні ролі, причому не зовсім у своєму амплуа: героя-коханця, нехай і злегка комічного, в картині «Вас чекає громадянка Никанорова» і в суворому пригодницькому фільмі «Тривожний місяць вересень». Дістається йому і велика роль поліцейського інспектора в телесеріалі про Шерлока Холмса... 54 ролі, які, в основному, не були головними в фільмах, зробили Борислава Брондукова кінозіркою.

Гортаючи сторінки життя та творчості українського митця, переглядаючи фрагменти відомих кінострічок актора та відеосюжет «Біль і слава Болеслава» присутні на кіновечорі ніби заново відкривали для себе короля епізоду.

Розкрити особистість великого актора бібліотекарям допомогла презентована на зустрічі книга Б. Брондукова «Тринадцять сповідей…». Кожне з 13 поетичних освідчень в коханні Борислава своїй дружині Катерині, яскраво проілюстроване світлинами з сімейного альбому, справили незабутнє враження.

Матеріали книжкової виставки “Король епізоду” стали доповненням розповіді про акторський доробок митця.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона