Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

На самоті зі світом
виставка живопису та графіки Ігоря Севця

В мистецькій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва 21 лютого відбулось відкриття персональної виставки відомого хмельницького художника Ігоря Вікторовича Севця “На самоті зі світом” в рамках річниці вшанування пам'яті його батька, відомого у світі художника Віктора Степановича Севця. В експозиції представлено 19 живописних полотен - пейзажі, натюрморти, портрети та, вперше до уваги глядача, колекцію графічних робіт. Це багаторічні напрацювання, які охоплюють період з 1994 по 2016 рр.

Ігор Севець обрав собі на все життя дорогу батька - Віктора Степановича, першого вчителя і наставника. Обох об'єднувала любов до України, але кожен торував свій творчий шлях самостійно, стараючись зберегти оригінальність та особливості світосприйняття. Закінчивши факультет графіки Української Академії друкарства ім. І. Федорова , Ігор Севець працює у художньому фонді України. Цілком сформованим зрілим майстром, з багатим життєвим досвідом та світоглядом, увійшов до Національної спілки художників України. Самодостатній художник постійно проводить активну роботу з популяризації українського образотворчого мистецтва в Україні та за її межами. За проведення виставок нагороджений почесними грамотами, дипломами та пам’ятними медалями. Лауреат обласного конкурсу «Людина року» за рейтингом популярності в номінації «Митець» 2003 року. Дипломант міжнародних виставок «Марина 2000» та «Марина 2004»(м.Одеса),учасник виставки-проекту №62 «Авіаарт 2012». В творчій колекції Ігоря Севця чимало живописних робіт, присвячених подільському краю з його особливими краєвидами, історичними архітектурними спорудами. З цим широким творчим доробком він неодноразово представляв Україну на численних художніх виставках в Польщі, Угорщині, Словаччині, Австрії, Греції, Сербії. Твори Ігоря Севця представлені у картинних галереях і приватних колекціях різних країн світу. Талановитий пейзажист подарував можливість відвідувачеві виставки «На самоті зі світом» закохатися в мальовничі пейзажі Карпат в картинах «У зимових Карпатах», «В Карпатах»; відчути шум моря в роботі «Море»; помилуватись проникненням сонця крізь дерева на полотні «Проникнення»; відчути морський колорит чарівної Греції в «Мелодії Греції», прогулятись дощовим містечком в картині «Дахи і дощ».

На відкритті виставки прозвучали щирі привітання від художників-колег - М.В. Мастикаша, М.Л. Мельничука, Я.М. Павловича, В.М. Марчука, викладачів та студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Цікавим був мистецтвознавчий огляд експозиції від мистецтвознавця В .М. Голунського. Голова Подільського культурно-просвітницького товариства ім. Ф. ЛістаЄ .Є. Богдан зробила глибоку цікаву аналітику творів через призму музичного мистецтва. В унісон з романтично-ліричними ритмами картин Ігоря Севця пульсували музичні твори у виконанні учнів ХДМШ ім. М. Мозгового Каріни Чепурської та Анастасії Алієвої разом з вчителем Л. С. Волощук.

Виставка діятиме до 12 березня 2018 року.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона