Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Молодість у полум’ї війни

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Афганістан - у нашій свідомості це синонімом людського болю. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила людські долі. З 1979 по 1989 рік більше 160 тисяч українців пройшли через горнило цієї війни. І сьогодні воїни – «афганці» служать у Збройних силах України. 12 тисяч з них воюють на Сході , в зоні АТО, захищаючи власну державу від зухвалого російського агресора, навчають молодь. Доля ще раз перевіряє їх на міцність. Їх «афганський» досвід і професіоналізм тут потрібен, вони знову у строю.

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав працівники обласної бібліотеки для юнацтва спільно з міською спілкою ветеранів Афганістану організували вечір - зустріч з воїном – «афганцем» Сергієм Леонтійовичем Безп’ятчуком.

Хвилюючу розповідь ветерана слухали студенти ліцею електроніки, ровесники тих солдат, які служили у Обмеженому контингенті військ в Афганістані.

Полковник запасу згадував, як по закінченні військового училища в Хмельницькому, він у 1983 - 1985 році проходив службу в Афганістані. Важкою була та служба. Сергій Леонтійович згадував про своїх побратимів. Усі труднощі хлопці переносили стійко, мужньо. Виконували надзвичайно складні завдання. Не раз потрапляли у засідки , ризикуючи власним життям, виносили з поля бою поранених, втрачали друзів.

На книжково – ілюстративних виставках у відділах бібліотеки читачі могли ознайомитися з великою кількістю художньої літератури, альбомів, дисків, грамплатівок, статей із періодичних видань, присвячених темі війни в Афганістані.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона