Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Енергія вічності

На вшанування річниці пам'яті знаного українського художника, найдосвідченішого вітчизняного мариніста, хмельничанина Віктора Степановича Севця у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва 31 січня відкрито виставку його творів “Енергія вічності”.

Віктор Степанович Севець належить до тих художників, які в силу свого обдарування, творчого потенціалу, яскравості таланту не можуть не впливати на формування духовного середовища нашого часу. Лауреат обласної премії ім. В. Розвадовського (1998) та міської премії ім. Б. Хмельницького (2003). Член Національної спілки художників України (1998). Нагороджений дипломом Національної спілки художників України за особистий внесок у розвиток образотворчого мистецтва України. Дипломант міжнародних виставок «Марина-2000» і «Марина-2004» в Одесі. Переможець обласного конкурсу “Людина року- 2003” в номінації “Митець”. Картини В. Севця добре відомі шанувальникам мистецтва. З 1994 по 2013 рік ним проведено 37 виставок у різних країнах Європи - Україна, Росія, Польща, Німеччина, Словаччина, Угорщина, Австрія, Греція, Сербія. Через творчість Віктора Севця відвідувачі мистецьких вернісажів відкривали для себе Україну, милуючись її красою, неосяжністю, мальовничістю, багатством земель та благодатних душ, чарівно змальованих художником. Він вмів бачити живу неповторну красу, мудру доцільність навколишнього світу і передавав це у своїх творах. В експозиції виставки представлено 28 картин, серед яких пейзажі, портрети, етюдні роботи, створені автором в різні роки. Переважна частина робіт в експозиції — морські пейзажі та рідні українські та подільські краєвиди.

На відкриття виставки Віктора Севця завітали художники — спілчани та шанувальники творчості митця. “Усі його картини сонячні, оптимістичні та поетичні, - сказав у своєму виступі мистецтвознавець Володимир Голунський. - Віктора Севця можна по - праву вважати класиком сучасного українського мистецтва, він посідає важливе місце в нашій історії». Заглиблюючись у художню творчість Віктора Севця, голова Подільського культурно-просвітницького товариства ім.Ф.Ліста Євгенія Богдан провела надзвичайно глибоку цікаву паралель між українським художником Віктором Севцем та угорським композитором Ференцом Лістом. Найяскравішими життєвими і творчими епізодами, спогадами та враженнями від спілкування з батьком поділився син, відомий подільський художник Ігор Севець. Музика у виконанні студентів Хмельницького музичного коледжу ім.В.Заремби, звучала в унісон з романтично-ліричними ритмами картин художника.

Виставка діятиме до 15 лютого. Тож шанувальники прекрасного ще мають час познайомитись з мистецькими шедеврами великого художника.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона