Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Поліція з громадою

25 січня у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва патрульні спілкувались з молоддю у неформальній обстановці під час Чемпіонату по настільних іграх між поліцією та громадою. Захід організували та провели активісти з ГО "Молодь за краще майбутнє" в рамках проекту "ПОЛіС" за участю фахівців бібліотеки та за підтримки міжнародної організації IREX та управління молоді та спорту Хмельницької міської ради.В чемпіонаті взяли участь старшокласники загальноосвітніх шкіл міста. Основна мета акції — підтримати співпрацю молоді та поліції, познайомитись з новими активними молодими громадянами, а головне почути їх проблеми та намагатись їх спільно вирішити заради безпеки та розвитку міста. Під час першого раунду турніру з розвиваючих настільних ігор усі учасники познайомились між собою та кожен розповів про себе. В другому раунді кожний учасник під час свого ходу розповідав про проблеми, які він бачить в місті та пропонував свій варіант їх вирішення. Молодь основними недоліками в житті міста вважає велику кількість бродячих собак на вулицях, що становить небезпеку, відсутність культури вигулу та прибирання за своїми домашніми улюбленцями у деяких містян, порушення тиші в нічний час нетверезими компаніями молодиків, куріння на зупинках громадського транспорту та в інших громадських місцях, а також багато скарг пролунало щодо порушення графіку руху маршруток та поведінку їх водіїв під час руху.

У третьому раунді учасники ділились позитивними змінами у місті за останні 2 роки. Молодь відмітила значне покращення благоустрою міста, будівництво заїзних кишень на зупинках громадського транспорту, освітлення прибудинкових територій, відкриття велодоріжки, посилення комунікації молоді з усіма державними установами, у тому числі з поліцією, збільшення присутності патрульних на вулицях міста.

Під час перерв учасники розпитували патрульних про їх робочі будні та задавали питання, що турбують підлітків. Такі заходи допомагають ознайомити громадян з роботою поліції та роз'яснювати їм як діяти в проблемних ситуаціях з якими вони можуть зустрітись у своєму житті.

На завершення заходу усі учасники та представниця IREX Софія Кришталь висловили ідею час від часу проводити такі зустрічі в неформальній обстановці та залучати до них не тільки поліцію, але й інших представників органів влади.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона