Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Від історичної Злуки до омріяної злагоди
Історичний хронограф до Дня Соборності України

22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України, а 22 січня стало всенародним святом.

Зимового дня в золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії було ухвалено рішення про об'єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. В Універсалі Директорії УНР наголошувалося: "Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка".

Щорічно в цей святковий день працівники обласної бібліотеки для юнацтва організовують історичні екскурси, години державності, уроки історичної правди, які конче необхідні нашій молоді для поглиблення знання історичної спадщини і становлення патріотичної свідомості.

22 січня знаменній події був присвячений історичний хронограф «Від історичної Злуки до омріяної злагоди», на який запрошено військовослужбовців Хмельницького батальйону Національної гвардії України. Розповідь бібліотекаря про події майже 100-річної давнини доповнили відеофільм «Соборна Україна» та слайд – презентація «Злука - омріяна поколіннями», один із розділів якої розповідає про сучасну історію України - події в зоні АТО. Читачам була представлена книжкова експозиція - «Злука. Соборність. Воля», на якій розкрито книги та матеріали періодичних видань, світлини, документи, що висвітлюють період діяльності ЗУНР та УНР, віхи об’єднавчого руху, який наприкінці 1918 та початку 1919 року охопив всю Україну.

Події минулого і сьогодення нині тісно по’вязані. Присутні у залі молоді нацгвардійці, які тільки вчора вивчали історію Української Революції 1917-1921 років за шкільною партою, сьогодні відстоюють державний суверенітет і територіальну цілісність України на Сході держави, продовжують боротьбу, скріплену кров'ю мільйонів незламних борців минулого. І це вселяє надію, що територіальна цілісність України навіки буде непорушною. А держава наша буде сильною, єдиною, соборною.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона