Якими ж гарними і смачними виглядають медово-імбирні пряники, розмальовані королівською глазур’ю студійцями Центру анімаційних мистецтв Оксани Мергут на майстер-класах Майстерні новорічних див, які проводились у відділі мистецтв бібліотеки напередодні зимових свят. Це справжній політ фантазії, кожен пряник юного автора має свій унікальний малюнок. Пряники, створені дітьми з любов’ю і гарним настроєм, стануть окрасою різдвяних свят.
Адже традицію європейських країн та США пекти та декорувати на Різдво імбирні пряники підтримують сьогодні і в Україні. Це святкові ласощі, рецепт яких не такий складний, відомий ще з часів хрестових походів. В XI столітті хрестоносці привезли зі Сходу спеції, в число яких увійшов і імбир. Трохи пізніше католицькі ченці придумали імбирний пряник і стали готувати це частування на різдв’яні свята. Поступово це стало невід`ємною частиною Різдва. Імбирні пряники виконуються, як правило, у вигляді фігурного тонкого хрусткого печива. Хоча можливі варіанти більш об`ємного м`якого печива.
Смачна медово-імбирна випічка, наповнена ароматами кориці, гвоздики та інших спецій, порадує будь-кого. А якщо пряники розписані ще й королівською глазур’ю, то це значно покращує святковий настрій. Виготовлення таких пряників дітворою - це свято саме по собі.
А королівська глазур - рецепт якраз підходящий. Вона відмінно підійде для ваших перших творчих експериментів. Її легко приготувати. З нею зручно працювати. Спробуйте і подаруйте для себе різдвяне диво – медово-імбирний пряник, розмальований власноруч.