Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Вістку радісну несемо

Напередодні різдвяних свят у відділі мистецтв Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва зібралася творча молодь, яка навчається в професійно-технічних навчальних закладах області, щоб подарувати хмельничанам велику духовну радість.

Обласний фестиваль-конкурс «Велика коляда» та відкриття обласної виставки Різдвяних вертепів та витинанок, організовані Хмельницьким державним центром естетичного виховання учнівської молоді на базі бібліотеки, об'єднали у різдвяних переспівах 15 вокальних колективів професійно-технічних закладів та представили понад 20 вертепів.

Автентично та щиро звучали у виконанні учнівських вокальних гуртів популярні “Щедрик”, колядка “Божий Син народився”, “Пречиста діва церкву будувала”, “Разом колядуймо”, ”Дивная новина”, “Рай розвився”, “В Різдвяну ніч”, щедрівки Славутського району. У змаганні на кращого колядника перемогли колективи Хмельницького Центру ПТО сфери послуг, ВПУ№4, Красилівського і Хмельницького професійних ліцеїв.

Учні професійно-технічних навчальних закладів Хмельниччини на виставці представили вертепи , які відображають подільський колорит.

Вертепи, створені молодими майстрами справді унікальні: тут є і великі за розміром, і найменші, а персонажі, розміщені в них, виконані з найрізноманітніших матеріалів – глини, паперу, вовни, сіна, тканини, ниток, соломки, фетру. Незвичайний, пронизаний українським національним колоритом «солодкий» вертеп представили учні Славутського професійного ліцею. Для його створення вперше були використані медові пряники та королівська глазур. Оригінальною є найбільша різдвяна композиція колективу Хмельницького ВПУ №25. Велику увагу привертають майстерно виконані вертепи колективу Волочиського промислово-аграрного професійного ліцею, персонажі якого виготовлені з фетру та “кам'яний” вертеп Красилівського професійного ліцею. Саме вертепи цих навчальних закладів за результатами конкурсу визнані найкращими й отримали найвищу нагороду. Цікавими за технікою виконання є “порцеляновий” вертеп Полонського аграрного професійного ліцею “Народження Спасителя”, вертепні фігурки якого виконано з суміші тіста та клею, що надає їм особливої прозорості. Креативною є різдвяна композиція учнів ДНЗ “Подільський центр професійно-технічної освіти”, для зображення моменту народження немовляти Ісуса вони використали імбирні пряники. А красномовна палітра українських витинанок полонила усіх присутніх, щирими сюжетами та філігранною технікою. Переможець — колектив Грицівського ВХПУ №19.

Виставка триватиме впродовж новорічних і різдвяних свят. Запрошуємо всіх в атмосферу творчості та новорічно-різдвяного настрою.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона