Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Будівничий храму української незалежності

24 грудня 2017 року виповнилось 80 років від дня народження В’ячеслава Чорновола – державного, громадського, політичного діяча, журналіста, народного депутата України I – III скликань, одного із лідерів українського правозахисного руху, багаторічного лідера Народного Руху , Героя України.

В'ячеслав Чорновіл, започаткувавши в Україні дисидентський рух шістдесятників, разом з І. Світличним, І. Дзюбою, А. Горською, Л. Танюком, В. Стусом та іншими представниками творчої інтелегенції став символом української незалежності. Він був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 р. та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р. В’ячеслав Чорновіл уособлює цілу епоху беззбройного спротиву новітній імперії, а його життєвий шлях – приклад героїзму і незламності.Пройшовши через усі випробування, він проніс вистраждану ідею відновлення Української самостійної соборної держави. Актуальними і сьогодні для кожного патріота України є слова В’ячеслава Максимовича Чорновола: «Україна починається з тебе».

Напередодні ювілею, 21 грудня, працівниками Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва був проведений вечір політичного портрету «Будівничий храму української незалежності». Присутні на зустрічі учні середньої школи № 15 дізнались про важливі віхи життєвого шляху та боротьби Вячеслава Чорновола та про його діяльність як правозахисника, журналіста, публіциста.

Інтерес читачів викликав документальний фільм «Українська Незалежність. В’ячеслав Чорновіл». Старшокласники побачили і почули виступи і інтерв’ю політика різних років та розповіді-спогади його соратників і рідних – дружини Атени Пашко та сина Тараса Чорновола.

Для читачів бібліотеки була представлена книжкова виставка «В’ячеслав Чорновіл – людина - епоха». На виставці презентовані книжкові і періодичні видання про життя і політичну діяльність В’ячеслава Чорновола. Цікавим для юнацтва було знайомство з 10-ти томним видання творів В’ячеслава Чорновола та збіркою його статей «Пульс української незалежності» , монографією Василя Деревінського «В’ячеслав Чорновіл. Нарис портрета політика», книгою Максима Главацького «В’ячеслав Чорновіл» з біографічної серії «Творці державного престижу» . Автори видань відкривають для читачів життєвий шлях людини, гідної наслідування й поваги.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона