Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Всеукраїнський тиждень права в бібліотеці

Молодь потребує правових знань, адже від них багато в чому залежить їх соціалізація в сучасному світі.

З метою підвищення загального рівня правової культури читачів, поширення інформації з питань реалізації і захисту прав людини серед молоді, запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі з 8 по 13 грудня в обласній бібліотеці для юнацтва проведено цикл заходів правознавчої тематики в рамках Всеукраїнського Тижня права.

Зокрема, працював правовий консультпункт «Я маю право», в рамках якого спеціаліст Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Ярусевич допомагала підліткам розібратися у складних правознавчих питаннях, проводила тренінги та рольові ігри «Знай і реалізуй свої права», учасники яких вчилися відстоювати свою позицію, шукати законне вирішення певних життєвих ситуацій. За участю юристів районного та місцевого Центрів безоплатної правової допомоги Олени Варфоломєєвої та Ольги Глазунової проведено інформаційний калейдоскоп «Єдиний критерій істини-закон», в ході якого учасники- студенти ліцею електроніки дізнались про свої права, обов’язки та відповідальність в разі скоєння правопорушення та про послуги Центру правової допомоги, до якого кожен громадянин може звертатися в проблемних ситуаціях. Старшокласники ліцею №17 в рамках Тижня взяли участь в юридичному діалозі « Про професію юриста і не тільки…», під час якого працівники Центру безоплатної правової допомоги Ольга Чорна та Ірина Ярусевич проінформували старшокласників про навчальні заклади України, які готують фахівців юридичних професій . Формат діалогу дав можливість учням всебічно відкрити для себе юридичні професії. Багато запитань було про вимоги до випускників вузів, які б хотіли працювати в Центрах правової допомоги, про роботу яких розповіли фахівці – юристи.

11 грудня відбулася презентація навчально-методичного посібника І.М.Цмінського «Основи приватної детективної діяльності» студентам 1 та 2 курсів Хмельницького кооперативного торгівельно-економічного інституту, що навчаються на спеціальності «Право». Книга написана з метою передати практичний досвід тим, хто займається приватною детективною діяльністю чи планує нею займатися, а також для ознайомлення з новою для нашої країни справою широким загалом читачів.

У віртуальну мандрівку по правових сайтах України відправилися читачі бібліотеки під час проведення інтернет – екскурсу «Віртуальний світ права». Зацікавив відвідувачів перегляд відеороликів «Посібник з прав людини для Інтернет - користувачів», в яких йшлось про свободу вираження поглядів, зібрань та об’єднань , захист персональних даних , використання освітніх програм в Інтернеті. Для відвідувачів бібліотеки проводився коментований огляд книжкової виставки «Підліткам про право і закон», на якій були представлені новинки правознавчих видань.

Кожен відвідувач бібліотеки мав можливість ознайомитися з книгами, представленими на відкритому перегляді літератури “Молодь і право” та книжковій виставці “Право: Вивчай! Знай! Поважай!”.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона