Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва

Щорічна акція “16 днів проти насильства”, яка проходить з 25 листопада по 10 грудня 2017 року, ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

28 листопада 2017 року працівники бібліотеки спільно з спеціалістами Хмельницького місцевого центру безоплатної правової допомоги Іриною Ярусевич та Русланою Матущак провели для читачів - учнів СЗОШ № 15 правопросвітницьку акцію «Правова допомога потерпілим від насильства в сім’ї».

Ірина Ярусевич розповідали підліткам про роботу Центру правової допомоги щодо надання консультацій та правової підтримки у складних ситуаціях, адже, на жаль, явища не толерантної поведінки сьогодні часто зустрічаються в наших родинах та шкільних колективах. Як цьому протистояти, куди звертатися в екстремальних ситуаціях - про це йшлось у розповіді Руслани Матущак, яка проінформувала про роботу національної «гарячої» лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації. Учні отримали буклети, розроблені фахівцями Центру правової допомоги для дітей та підлітків, які містять корисну правову інформацію : «Твої права - твій захист», «Захищай свої права».

Бібліотекарі запропонували огляд літератури «Молодь і культура толерантності» та інформаційний буклет : «Як зупинити насильство?». Обговорюючи проблемні життєві ситуації і факти, читачі замислились над питаннями : «Як ми ставимося один до одного?», « Що змушує близьких людей бути такими жорстокими?» , « Чому виникають проблеми у відносинах між батьками і дітьми?». Читачі з’ясували визначення таких понять, як «насильство», «види насильства», «агресор», «жертва».

Учасникам заходу було запропоновано самостійно знайти вирішення проблемних ситуацій, які містять ознаки насильства. Вони охоче долучились до обговорення, активно відстоювали свої власні думки і переконання, поглибили знання про права людини, про насильство та його види, сформували навички правомірної поведінки. Проблеми насилля не залишили байдужими нікого в юнацькій аудиторії. Дійсно - кожен з нас має сказати: "Ні!" насильству у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і дорослому, і маленькій людині.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона