Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
"І ми цей шлях пройшли" зустріч з Матвіюком Кузьмою Івановичем - правозахисником, ромадським діячем, колишнім політвязнем, автором однойменної книги.

Матвіюк Кузьма Іванович - один із засновників Народного Руху України на Хмельниччині, засновник обласної організації Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих. Кузьма Іванович - наш земляк. Він народився в селі Ілляшівка Старокостянтинівського району, тут пройшло його дитинство. Після навчання в Українській сільгосподарській академії і служби в армії Кузьма Іванович викладав в Уманському технікумі механізації сільського господарства і там доля звела його з колишнім політв'язнем Надією Віталієвною Суровцовою. В її домі Кузьма Іванович зустрічався з відомими дисидентами з Києва, Львова і Москви. А далі Матвіюк пройшов усі терни політичних переслідувань і знущань радянської репресивної системи. Патріот-політв'язень навіть після заслання не відмовився від політичної боротьби, а, навпаки, ще з більшою енергією включився в активну політичну діяльність. Учням СЗОШ №31 було цікаво дізнатись про правдиву картину життя українців, які не зважаючи на репресії, нацистську окупацію, голодомор не втрачали людської гідності, православної віри, проявляли безмежну відданість загальній справі, шанували родину, поважали людей, самовіддано працювали на Україну. Читачі взяли участь в обговоренні книги К.Матвіюка "І ми цей шлях пройшли", яка вийшла друком в 2010 році. Книга - правдивий літопис маловідомих сторінок української історії боротьби за національну незалежність.

Матвіюк Кузьма Іванович
Книжково-ілюстративна виставка "Лицарі дисидентського руху" представила книжкові видання з історії дисидентського руху в Україні в 1960-1980 рр., історичні розвідки про шістдесятників і дисидентів, твори В.Стуса, І.Світличного, М.Руденка, В. Симоненка, В.Некрасова, Л.Костенко, І.Драча, І. Дзюби, О.Бердника.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона